Nem lehet egészséges az élelmiszer, ha az alapanyag nem az

Szerző: jungandrea Dátum: 2019. 03. 17. 13:43

A műtrágya és növényvédőszer, valamint az állattenyésztésben az antibiotikumok túlzott használata mind komolyan veszélyeztetik az emberi egészséget, állítja a Világgazdasági Fórum és az Ellen McArthur Alapítvány által január 24-én közzétett jelentés. A Cities and Circular Economy for Food szerint 2050-re eljutunk oda, hogy évente akár 5 millió halálesetet idézhet elő a szintetikus műtrágyák és más talaj- és vízszennyezők nyakló nélküli használata.

A tanulmány a rendszer minél előbbi átalakítását sürgeti annak érdekében, hogy tápláló élelmiszerhez juthassunk az egészség, a környezet és a gazdaság károsítása nélkül. Az „élelmiszer-forradalom” kirobbantásában a fogyasztás 2050-re már 80%-át adó városokból kiinduló körforgásos gazdasági megközelítésnek lehet kulcsfontossága.


Kapcsolódó cikkeink