Nem lehet egészséges az élelmiszer, ha az alapanyag nem az
A műtrágya és növényvédőszer, valamint az állattenyésztésben az antibiotikumok túlzott használata mind komolyan veszélyeztetik az emberi egészséget, állítja a Világgazdasági Fórum és az Ellen McArthur Alapítvány által január 24-én közzétett jelentés. A Cities and Circular Economy for Food szerint 2050-re eljutunk oda, hogy évente akár 5 millió halálesetet idézhet elő a szintetikus műtrágyák és más talaj- és vízszennyezők nyakló nélküli használata.
A tanulmány a rendszer minél előbbi átalakítását sürgeti annak érdekében, hogy tápláló élelmiszerhez juthassunk az egészség, a környezet és a gazdaság károsítása nélkül. Az „élelmiszer-forradalom” kirobbantásában a fogyasztás 2050-re már 80%-át adó városokból kiinduló körforgásos gazdasági megközelítésnek lehet kulcsfontossága.
Kapcsolódó cikkeink
JÖN! Egy hét múlva újra itt a „Szerelmem a trade marketing” konferencia
Egy hét múlva ismét itt a „Szerelmem a trade marketing” konferencia.…
Tovább olvasom >A csodadiéták veszélyesebbek, mint hinnénk
A gyors fogyást ígérő csodadiéták sokak számára csábító megoldást jelenthetnek,…
Tovább olvasom >Egyre drágább az egészséges táplálkozás
Az Élelmiszer Alapítvány legfrissebb tanulmánya rámutatott, hogy az egészséges élelmiszerek…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >