Nem gyártja többé a Barilla a növényi alapú Tolerant Foods tésztákat
Leállítja a Barilla Group minimálisan feldolgozott hüvelyesekből készült tésztáinak gyártását az Egyesült Államokban.
A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.
A döntésről honlapján és az Instagramon hírt adó Tolerant Foods azt írta, hogy becslései alapján a termékek még májusig megtalálhatók lesznek az üzletek polcain.
A Tolerant Foods márka alatt kínált termékek között megtalálható volt a bio zöldlencse szarvacska, bio zöldlencse penne, bio zöld lencse rotini, bio vöröslencse penne, bio vöröslencse rotini, bio csicseriborsó penne és bio csicseriborsó rotini.
A Barilla 2018-ban szerezte meg a Tolerant márkát az MXO Global Inc. felvásárlása keretében. A márka 2020 augusztusában dobta piacra a hüvelyes alapú tészták gyermekeknek szánt termékcsaládját bio csicseriborsó „Alphaland”, bio zöldlencse „Safari” és bio vöröslencse „Galaxy” fantázianevű termékekkel. Ez 2022 júliusában bio csicseriborsós spagettivel egészült ki.
A cég szóvivője elmondta, hogy a Barilla ezek után a saját márkaneve alatt különböző táplálkozási előnyöket kínáló termékekre koncentrál. A fogyasztók a jövőben is a preferenciáiknak leginkább megfelelő tésztát választhatják a Barilla Classic vagy Al Bronzo (durum), a Barilla Chickpea (csicseriborsó) and Red Lentil (vöröslencse), a Barilla Protein+ (növényi alapú), a Barilla Whole Grain (teljes kiőrlésű), illetve a Barilla Classic Gluténmentes termékek közül . //
Kapcsolódó cikkeink
Növényi alapú termékekkel kiváltható a hús, tojás és tej a fenntarthatóbb jövőért
Egyre többen választanak növényi alapú termékeket a hagyományos élelmiszerek helyett,…
Tovább olvasom >Íz és minőség nélkül nem maradnak versenyben a növényi alapú márkák
Ian Hepburn, a Flora Food Group marketingigazgatója arra figyelmeztetett egy…
Tovább olvasom >A Veganuár™ 2025 kiemelt élelmiszerlánc-partnere a Lidl volt
Csatlakozott a Lidl Magyarország a Veganuár™ 2025 kezdeményezéshez, mely arra…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >