Nem gyártja többé a Barilla a növényi alapú Tolerant Foods tésztákat

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 06. 24. 11:59

Leállítja a Barilla Group minimálisan feldolgozott hüvelyesekből készült tésztáinak gyártását az Egyesült Államokban.

A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.

A döntésről honlapján és az Instagramon hírt adó Tolerant Foods azt írta, hogy becslései alapján a termékek még májusig megtalálhatók lesznek az üzletek polcain.

A Tolerant Foods márka alatt kínált termékek között megtalálható volt a bio zöldlencse szarvacska, bio zöldlencse penne, bio zöld lencse rotini, bio vöröslencse penne, bio vöröslencse rotini, bio csicseriborsó penne és bio csicseriborsó rotini.

A Barilla 2018-ban szerezte meg a Tolerant márkát az MXO Global Inc. felvásárlása keretében. A márka 2020 augusztusában dobta piacra a hüvelyes alapú tészták gyermekeknek szánt termékcsaládját bio csicseriborsó „Alphaland”, bio zöldlencse „Safari” és bio vöröslencse „Galaxy” fantázianevű termékekkel. Ez 2022 júliusában bio csicseriborsós spagettivel egészült ki.

A cég szóvivője elmondta, hogy a Barilla ezek után a saját márkaneve alatt különböző táplálkozási előnyöket kínáló termékekre koncentrál. A fogyasztók a jövőben is a preferenciáiknak leginkább megfelelő tésztát választhatják a Barilla Classic vagy Al Bronzo (durum), a Barilla Chickpea (csicseriborsó) and Red Lentil (vöröslencse), a Barilla Protein+ (növényi alapú), a Barilla Whole Grain (teljes kiőrlésű), illetve a Barilla Classic Gluténmentes termékek közül . //

Kapcsolódó cikkeink