400 milliós adomány a Tescótól

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 26. 00:06

Eddigi legnagyobb értékű adományát adta át szerdán a Tesco Budapesten. Az áruházlánc mintegy 11 kamionnyi ruhát és egyéb terméket juttatott el a szegénység elleni küzdelem éve alkalmából a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek.

Az Egyesület stratégiai partnerként segít az adományok segélyszervezeteken keresztül történő hatékony elosztásában. Az Élelmiszerbank mellett a Magyar Vöröskereszt is részt vesz abban az összefogásban, aminek köszönhetően a lehető legtöbb nélkülöző család kap majd az árukból.
A 11 kamionnyi adomány elsősorban ruhaneműkből áll, így a közeljövőben számos rászoruló család örülhet majd új ruháknak. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkatársai az átadást követő napokban rendszerezik az áruházlánc kifutó készleteiből származó árukat, amiket majd nagy országos karitatív szervezetekhez és kisebb helyi intézményekhez, alapítványokhoz juttatnak el. Az adomány hatékony elosztásában részt vesz a Magyar Vöröskereszt is, akik szintén számos jótékony célú programot szerveznek a Tescóval közösen.
Az átadáson részt vett többek között Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke, Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke, Antal Erzsébet, a Tesco pénzügyi vezérigazgató-helyettese, valamint több országos segélyszervezet vezető képviselői. „A Tesco vállalati felelősségvállalási stratégiájának fontos része, hogy tevékenyen segítsük a környezetünkben élő közösségek életét. A szegénység elleni küzdelem évében az eddiginél is több árut ajánlunk fel a rossz anyagi körülmények között élő családok részére. Bízunk benne, hogy ezzel a mostani adománnyal sokaknak tesszük gondtalanabbá az életét”, mondta el Hackl Mónika, a Tesco külső kommunikációs vezetője.Kapcsolódó cikkeink