Négyévszakos erdei pihenőhelyet adtak át Hidegvölgyben

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 06. 23. 09:40

Erdei pihenőhellyel gazdagodott szerdán a Pilisi Parkerdő. A Budakeszi és Telki között található hidegvölgyi erdei pihenőház egész évben várja a térségben túrázó családokat, baráti társaságokat.

Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkár a pihenőhely ünnepélyes átadásán elmondta: az elmúlt években az állami erdőgazdaságok a kormány támogatásával azért dolgoztak, hogy a korábbi évtizedekben uralkodó nomád, félnomád körülményeket megszüntessék.

“Célunk, hogy az erdei pihenők, szálláshelyek, turisztikai centrumok ne a kompromisszumokról szóljanak, hanem a kényelemről és a környezettudatosságról”

– fogalmazott.

Ebben a szellemiségben létesült a 21. századi igényeknek is megfelelő új szolgáltatási forma, a pihenőház, amely mind a négy évszakban kiszolgálja majd a térségben túrázó családok, baráti társaságok igényeit – mondta. Kitért arra is, hogy Budapest agglomerációjának erdei turizmusa jelentős változáson ment keresztül a járvány alatt. Az elmúlt egy évben a főváros környéki erdők látogatottsága több mint 30 százalékkal emelkedett. Mint mondta, bíznak abban, hogy ez a fokozott érdeklődés a későbbiekben is megmarad.

“A most átadott fejlesztés is mutatja, hogy szükség van arra az állami erdőgazdálkodási modellre, amelyben összehangoljuk, egységes fenntartható rendszerként kezeljük az erdőgazdálkodást az ökoturizmus és a természetvédelem érdekeit” –

hangsúlyozta az államtitkár, aki köszönetet mondott a Magyar Természetjáró Szövetségnek az erdei turizmus megújításában és fellendítésében nyújtott közreműködéséért.

Az erdei pihenőhely a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Magyar Természetjáró Szövetség közös projektjében, a VEKOP Gyalogszerrel felfedezni a Budapest környéki hegységek és a Gödöllői-dombság turisztikai termékkínálatát elnevezésű pályázat támogatásával valósult meg.

Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója kiemelte: évente mintegy 25 millióan látogatják a főváros közeli erdőket, és egyre több alkalommal találkoznak azzal, hogy baráti társaságok, családok természeti környezetben szeretnének egy-egy rendezvényt lebonyolítani.

A most átadott pihenőházban lehetőség van főzésre, de akár foglalkozások lebonyolítására is – fűzte hozzá. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban a járvány alatt nem volt alkalom arra, hogy együtt legyenek a családok, baráti társaságok.

Hozzátette: a magyar oltási programnak köszönhetően, ami az egyik legeredményesebb az Európai Unióban, az élet újra indulhat, így újra lehetőségünk van a találkozásokra, összejövetelekre.

“Ez a pihenőhely kiváló lehetőséget ad majd a családoknak, baráti társaságoknak arra, hogy összejöjjenek, hogy egy kicsit kiszakadjanak a lakóhelyükről, és ebben a csodálatos erdei környezetben élvezzék egymás társaságát”

– mondta Menczer Tamás.

Kapcsolódó cikkeink