Négy új áruházzal elérte a százat a Tesco

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 23. 00:02

November 20-án újabb négy áruházat nyitott a Tesco, így összesen már száz hipermarkettel rendelkezik Magyarországon.

A századik Tesco Marcaliban nyílt. Emellett további három üzletet nyitott az áruházlánc, egy hipermarketet a budapesti Garam utcában, valamint egy-egy Tesco Express boltot Szegeden és Óbudán.
A brit lánc közel 15 éves hazai jelenléte alatt a hipermarketek mellett szupermarketeket, valamint Tesco Express néven kis, 200-300 négyzetméter alapterületű üzleteket nyitott országszerte.
Marcaliban az autóval érkezőket a 3000 négyzetméteres komplexum mellett egy 305 férőhelyes parkoló várja. A gyalogosan érkezők számára új, ingyenes buszjáratot indít a Tesco.
Szintén pénteken reggel nyitott meg Budapesten, az újpesti Garam utcai új Tesco áruház, amely 2000 négyzetméteren naponta reggel 6 és este 10 óra közötti – december 11-től karácsonyig pedig folyamatos – nyitva tartással várja a vásárlókat. Az autósoknak közel 170 férőhelyes parkolót alakítottak ki, és több buszjárat is megáll az áruház közelében.
Az új hipermarketek kínálatában hozzávetőlegesen 20 ezer különböző termék található, így a kedvelt saját márkás termékek (Tesco Value és Tesco Színes), valamint a tavasszal bevezetett Light Choices termékcsalád is, amely az egészséges életmód követői számára készült. Ezen kívül elérhető a Családi Márkák névre keresztelt árérzékeny termékcsalád. A marcali hipermarketben a Tesco kedvelt ruházati márkái is megtalálhatók.
A négy új áruház több mint 200 embernek ad közvetlenül munkát, a hipermarketekben a Tesco Üzletsoron található kisboltok alkalmazottai pedig tovább növelik ezt a számot.
Hack Mónika, a Tesco szóvivője szerint idén és jövőre is további áruházak megnyitását tervezik.
Kapcsolódó cikkeink