Négy lengyel foodtech startupba invesztál a Carrefour Foundation
A Carrefour Foundation négy lengyel, a táplálkozás környezetre gyakorolt hatását csökkenteni kívánó élelmiszer-technológiai startupot (Food Jack, KuMin.Sys, Nielone, és Yoush) választott ki, amelyek összesen 100 000 eurót kapnak termékfejlesztésre, marketingre és értékesítésre, valamint befektetőszerzésre.
A Carrefour Foundation olyan szervezeteket támogat minden évben, melyek a táplálkozás átalakításán fáradoznak. A kiválasztás során külön szempontként érvényesül a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem, a mezőgazdasági fejlesztés és a gasztronómiához kapcsolódó szakmák támogatása.
A támogatási összeget a Youth Business Poland programot és a foodtech.ac startupok akcelerációs programjait is működtető Technological Incubator Foundation kezeli.
Kapcsolódó cikkeink
A francia szupermarketeknek tájékoztatniuk kell a vásárlókat a termékméret csökkentésről
Július 1-jétől a francia szupermarketeknek ún. „zsugorflációs”tájékoztatási kötelezettsége van, azaz…
Tovább olvasom >Nem eszünk elég zöldséget és gyümölcsöt
A Freshfel Europe által közölt friss adatok alapján Magyarország az…
Tovább olvasom >Valós segítséget jelenthetnek az akadálymentesített termékek a fogyatékkal élők számára
A WHO adatai szerint világszerte körülbelül 1,3 milliárd ember, vagyis…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyarországon évente mintegy kétmillió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik
Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára…
Tovább olvasom >„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Több mint 200 üzlettel bővül a Rossmann
Üzlethálózatának bővítésére és modernizálására több száz millió eurót fordít az…
Tovább olvasom >