Nébih: minden keserű likőr megfelelt az előírásoknak
Élelmiszerbiztonsági szempontból minden keserű likőr megfelelt az előírásoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatán, a hatóságnak jelölési hiba miatt kellett 7 gyártó 14 terméke esetében intézkedni – közölte a Nébih az MTI-vel csütörtökön.
A tájékoztatás szerint a legújabb Szupermenta termékteszten 26 keserű likőrt ellenőriztek biztonsági és minőségi szempontok alapján a Nébih szakemberei. Megvizsgálták a termékek tényleges alkohol-, összes cukor-, összes extrakt-, metanol-, valamint illóanyag és réztartalmát. A tesztelt keserű likőrök élelmiszerbiztonsági és beltartalmi jellemzőik alapján mindenben megfeleltek a jogszabályban előírtaknak.
A jelölési vizsgálaton felmerült kifogások közé sorolták, hogy a gyártmánylapokon szereplő adatok pontatlanok voltak. A hibák miatt a felelős vállalkozókat a hivatal figyelmeztetésben részesítette és kötelezte azok javítására.
A Szupermenta termékteszt kedveltségi vizsgálatán a 26 termék közül első helyen a Berghofer Bitter Keserű Likőr végzett, másodikként zárt a Bitter Likőr, míg a harmadik a Ferencz Keserű Likőr Extra lett. A részletes vizsgálati eredmények a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán elérhetőek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nébih: a tavalyinál kevesebb bírsággal zárult a tavaszi élelmiszerellenőrzés
Körülbelül ugyanannyi figyelmeztetéssel, de a tavalyinál kevesebb bírsággal zárult az…
Tovább olvasom >Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető…
Tovább olvasom >Májusban fontos határidő érkezik a szőlő-szaporítóanyagot termesztők és forgalmazók számára
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és…
Tovább olvasom >További cikkeink
A SZÉP-kártya negyedéves eredményei igazolják a vállalkozók javaslatát
A Nemzetgazdasági Minisztérium április 22-én kiadott közleménye szerint 2024 első negyedévét tekintve…
Tovább olvasom >Haltermelés Magyarországon: a szakma növekvő munkaerőhiánnyal küzd
Az alacsony takarmányárak és a jó vízszintek ellenére a magyar…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligencia a borászatban: az új technológia megváltoztatja a borkészítés módját
A mesterséges intelligencia forradalmasítja az amerikai borászatot, lehetővé téve a…
Tovább olvasom >