Ne fogdosd az ételemet!
Az USA-ban európai ésszel még alig elképzelhető intézkedésekkel küzdenek az egészséges étkezés és az optimális higiéniai körülmények feltételeinek megteremtéséért. Kalifornia állam például 2014 január 1-től megtiltotta a konyhai dolgozóknak, hogy csupasz kézzel nyúljanak a tálalásra kész ételhez. Az előírás értelemszerűen vonatkozik a gyümölcsökre és zöldségekre, a saláta-alapanyagokra, a pékárukra, a hideg szendvicsekre is. A szabály hatása alól kivételt képez a tisztítás, azaz a gyümölcsök s zöldségek mosásának folyamata. Az ételhez a munkatársak különféle konyhai eszközökkel (villákkal, fogókkal, kanalakkal és hasonlókkal) érhetnek hozzá, valamint egyszer használatos kesztyűkkel. A helyi vendéglátós szervezetek a sokadik higiéniai témájú rendeletet ellenvetések nélkül fogadták, tagjaiknak segíteni próbálnak a jogszabályok pontos értelmezésében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mi a bioélelmiszerek realitása a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerüléséért indított aláírásgyűjtése…
Tovább olvasom >Budapest éjszakai élete fordulóponthoz ért: tömegturizmus helyett minőségi újragondolásra van szükség
A hajdani pezsgő budapesti éjszakai élet mára látványosan megkopott –…
Tovább olvasom >A szlovének több mint fele Horvátországban nyaralna az idén
A szlovének 71 százaléka tervez nyaralást az idén, és a…
Tovább olvasom >