Sport+ fehérjeszeletek a Cerbonától

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 04. 02. 11:22

Magyarországon is egyre nagyobb az igény a funkcionális élelmiszerek, valamint az egészségesebb összetételű, illetve az egyedi fogyasztói csoportok speciális igényeit kiszolgáló termékek iránt. A kínálatát folyamatosan fejlesztő Cerbona nemrég egy újabb, lendületesen növekvő piaci szegmensben is megvetette a lábát – olvasható az origo-n.


kép: cerbonasport.hu

A Cerbona Élelmiszergyártó Kft. bevezette a rendszeres sporttevékenységet végzők speciális igényeire szabott Sport müzliszeletei mellé a zabkását és a müzlit.
A termékpaletta pedig most a Sport+ fehérjeszeletekkel bővült, amelyek magas, 30 százalék fehérjetartalommal és alacsony cukortartalommal készülnek.

A cég új fejlesztésű Sport müzliszeletei a sporttevékenység különböző fázisaiban segítik a fogyasztót. Az L-karnitinnel, teljes kiőrlésű gabonából, hozzáadott cukor nélkül készülő Sport Slimet edzés előtt a legjobb fogyasztani, kisebb mértékben emeli a vércukorszintet, mint a hagyományos cukortartalmú szeletek.

Hasonló hatást fejt ki a magnézium tartalmú Sport Energy szelet, amelyet sportolás előtt és alatt ajánlott fogyasztani. A teljes értékű zabbal készülő Sport Protein pedig a sportolás után jelent tápláló fehérjeforrást a fogyasztójának. A kiadós mozgás utáni feltöltődést a Sport Protein zabkása és a Sport Protein müzli segíti. Mindkét termék magas fehérje tartalma hozzájárul az izomtömeg fenntartásához és növekedéséhez.

A Cerbona idei újdonsága a Sport+ fehérjeszelet termékcsalád, amellyel a müzli-, majd az energiaszelet- után a fehérjeszeletek piacára lépett be a társaság.
Az alacsony cukortartalmú Sport+ fehérjeszeletek magas, 30 százalékos fehérjetartalommal készülnek, ezeknél főleg a tejfehérje biztosítja a szükséges proteint a rendszeres sporttevékenységet végzők számára.

A társaság a Sport és a Sport+ termékek piacra dobásával folytatta az egészséges, illetve funkcionális élelmiszerek korábban megkezdett fejlesztését.
A Cerbona kétéves fejlesztőmunka eredményeként 2017-ben jelent meg a természetes módon kevesebb cukrot tartalmazó müzlikkel és müzliszeletekkel, míg egy évvel korábban egyedi fejlesztésű zabszeleteit, valamint glutén- és laktózmentes müzliszeleteit és müzlijeit vezette be. (origo)

Kapcsolódó cikkeink