Nagyon szeretne már a legjobbnak ítélt budapesti éttermekben ebédelni?
A vendéglátósok és a vendégek egyaránt nagyon várták a tavaszi nyitást, ám egyes éttermek így is zárva maradtak: kivárnak a nyitással. A penzcentrum.hu megvizsgálta, az újraindulás melyik fázisában van az egyik legismertebb 2020-as hazai toplista 12 legmagasabbra értékelt étterme.
Ezek az éttermek Magyarországon egyedülálló színvonalat képviselnek a gasztronómiában – állítja a penzcentrum.hu –, éppen ezért lehet, hogy nem tudtak pikk-pakk kinyitni, mint más éttermek, amikor erre lehetőség volt. Egészen eltérő válaszok születtek részükről a járvány okozta válságra – van, ahol felújításba kezdtek, máshol kísérletezésre használták a kényszerszünetet, vagy megpróbálkoztak a fine dining ételek házhoz szállításával, akár még a séf is házhoz ment.
Végre kezd visszatér az élet a magyar csúcsgasztronómia világába is, sorra bukkannak fel a fine dinging események, ünnepélyes megnyitók. Nemrég, hosszú és viszontagságos időszak után éppen egy hete megnyithatott Rácz Jenő új étterme a Rumour. Bár nem kapkodták el a nyitást, a csúcséttermek is lassan mind megnyitják tereiket a vendégek előtt. Persze nem feltétlenül a megszokott formában, az éttermek más-más utat találtak a nyitásra.
Az éttermek válaszait a penzcentrum.hu kérdéseire itt olvashatja.
Kapcsolódó cikkeink
Ezt gondolják a magyarok az energiaválság, a háború és a zöld átállás összefüggéseiről
A magyarok háromnegyede szerint az ukrajnai háborúnak és a magas…
Tovább olvasom >Még nem a régi az Oktoberfest
Az elfogyasztott sör mennyisége visszaesettKét év pandémia miatti szünet után…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >Sör felsőfokon
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar sörkultúráról szóló…
Tovább olvasom >Hóna alatt konyhapultjával… – A nap videója
Íme egy profi eszköz főzni tudók kempingezéséhez: a ComplEAT a…
Tovább olvasom >