Nagyon szeretne már a legjobbnak ítélt budapesti éttermekben ebédelni?
A vendéglátósok és a vendégek egyaránt nagyon várták a tavaszi nyitást, ám egyes éttermek így is zárva maradtak: kivárnak a nyitással. A penzcentrum.hu megvizsgálta, az újraindulás melyik fázisában van az egyik legismertebb 2020-as hazai toplista 12 legmagasabbra értékelt étterme.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/05/Topettermek-300x234.jpg)
Kezd visszatérni az élet a magyar csúcsgasztronómia világába is
Ezek az éttermek Magyarországon egyedülálló színvonalat képviselnek a gasztronómiában – állítja a penzcentrum.hu –, éppen ezért lehet, hogy nem tudtak pikk-pakk kinyitni, mint más éttermek, amikor erre lehetőség volt. Egészen eltérő válaszok születtek részükről a járvány okozta válságra – van, ahol felújításba kezdtek, máshol kísérletezésre használták a kényszerszünetet, vagy megpróbálkoztak a fine dining ételek házhoz szállításával, akár még a séf is házhoz ment.
Végre kezd visszatér az élet a magyar csúcsgasztronómia világába is, sorra bukkannak fel a fine dinging események, ünnepélyes megnyitók. Nemrég, hosszú és viszontagságos időszak után éppen egy hete megnyithatott Rácz Jenő új étterme a Rumour. Bár nem kapkodták el a nyitást, a csúcséttermek is lassan mind megnyitják tereiket a vendégek előtt. Persze nem feltétlenül a megszokott formában, az éttermek más-más utat találtak a nyitásra.
Az éttermek válaszait a penzcentrum.hu kérdéseire itt olvashatja.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Ezt gondolják a magyarok az energiaválság, a háború és a zöld átállás összefüggéseiről
A magyarok háromnegyede szerint az ukrajnai háborúnak és a magas…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >