Nagy Márton: veszélyben az ellátásbiztonság, ez vethet véget az ársapkának

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 11. 30. 11:47

Ellátásbiztonsági kérdések merülnek fel az ársapka miatt, ami Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint akár idő előtt a hatósági árak megszüntetéséhez vezethet.

Az ársapka ellátási gondokat okozhat

“Az ellátásbiztonság mindennél fontosabb, és a kialakult helyzetet legjobban a Mol látja. Ők látják jobban, hogy képesek ellátni Magyarországot nyersanyaggal. Ha azt látják, hogy nem, akkor ellátásbiztonsági kérdések merülnek fel. Készleteink, amiket felhalmoztunk (a miniszter itt a stratégiai készletekre gondolt – a szerk.) haváriaeseményre tartjuk, természeti károkra, háborúkra. A stratégiai készlethez nem szabad hozzányúlni ebben a helyzetben”

– nyilatkozta az Indexnek Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

Üzemanyagfronton komoly problémát jelent, hogy a relatív olcsóság egyáltalán nem a spórolásra ösztönöz. A hasznot úgy realizálja a lakosság vagy például a mezőgazdasági vállalkozók, a kkv-szektor, hogy tankolnak. Sőt, sok esetben saját szakállukra készleteznek, vagy épp továbbértékesítenek, nem törődve a biztonsági és adójogi kockázatokkal. Ez pedig olyan ellátási problémákat eredményez, ami a legnagyobb piaci szereplőt is nehéz helyzetbe hozza.

Kapcsolódó cikkeink