Gombakalauz
A különféle gombák felhasználása rengeteg lehetőséget rejt magában – ezt szeretné most népszerűsíteni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, elsősorban a hazai gombafajtákra koncentrálva. A kampányhoz a vendéglátószektor kiemelt alapanyag-ellátója, a hazai táplálkozási szokások formálásban termékválasztékával is szerepet vállaló METRO kereskedelmi áruházlánc is csatlakozott.
A legújabb táplálkozási ajánlások értelmében hetente 25 dkg gombát kéne fogyasztanunk a kedvező élettani hatása miatt. Rengetegféle ízű és zamatú gomba létezik, amelyek mind-mind kiváló alapanyagai lehetnek a különféle fogásoknak. Az áruházlánc friss kínálatában például az elterjedtebb fajták mellett, mint a csiperke, a laska vagy a portobello, az olyan zamatos változatok is megtalálhatók, mint a rókagomba vagy a vargánya. Emellett elérhetők olyan különleges ázsiai gombafajták is, mint például a shimeji, a siitake vagy az enoki gomba, és kapható a fűszerként használatos, gourmet szarvasgomba is, ami akár különleges desszertekhez is felhasználható. A METRO szakértői egy mindenki által könnyen hozzáférhető infografikán foglalták össze a legfontosabb tudnivalókat a gombákról. //
Kapcsolódó cikkeink
Az Országos Kereskedelmi Szövetség élelmiszerkiskereskedői karácsonykor is a rászorulók mellett állnak
A Szövetség 7 élelmiszerkereskedő tagja (Aldi, Auchan, Lidl, Penny, SPAR,…
Tovább olvasom >Piacismeret, kapcsolatépítés, marketing
Nem feltétlenül egyforma tapasztalatokkal a hátuk mögött, de egyformán meghatározó…
Tovább olvasom >Új logisztikai központot nyitott a Metro Szerbiában
A német Metro Cash and Carry új, 15000 négyzetméteres logisztikai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >„Kényelmi” tálca – A nap képe
A hirtelen mozdulatok sem okozhatnak kárt a Couch Drink +…
Tovább olvasom >