Gombakalauz
A különféle gombák felhasználása rengeteg lehetőséget rejt magában – ezt szeretné most népszerűsíteni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, elsősorban a hazai gombafajtákra koncentrálva. A kampányhoz a vendéglátószektor kiemelt alapanyag-ellátója, a hazai táplálkozási szokások formálásban termékválasztékával is szerepet vállaló METRO kereskedelmi áruházlánc is csatlakozott.
A legújabb táplálkozási ajánlások értelmében hetente 25 dkg gombát kéne fogyasztanunk a kedvező élettani hatása miatt. Rengetegféle ízű és zamatú gomba létezik, amelyek mind-mind kiváló alapanyagai lehetnek a különféle fogásoknak. Az áruházlánc friss kínálatában például az elterjedtebb fajták mellett, mint a csiperke, a laska vagy a portobello, az olyan zamatos változatok is megtalálhatók, mint a rókagomba vagy a vargánya. Emellett elérhetők olyan különleges ázsiai gombafajták is, mint például a shimeji, a siitake vagy az enoki gomba, és kapható a fűszerként használatos, gourmet szarvasgomba is, ami akár különleges desszertekhez is felhasználható. A METRO szakértői egy mindenki által könnyen hozzáférhető infografikán foglalták össze a legfontosabb tudnivalókat a gombákról. //
Kapcsolódó cikkeink
Az ország történetének legnagyobb élelmiszergyűjtése
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Metro missziót indított a magyar gasztronómia megőrzéséért
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szálltunk rendelkezésükre! (1. rész)
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megnyílt a Vörösmarty téri karácsonyi vásár – prémium árak, stabil kínálat, tematikus hétvégék
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szedvicsfutószalag-bárpult – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Egy szerény ebéd a mennybe megy – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >


