Gombakalauz
A különféle gombák felhasználása rengeteg lehetőséget rejt magában – ezt szeretné most népszerűsíteni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, elsősorban a hazai gombafajtákra koncentrálva. A kampányhoz a vendéglátószektor kiemelt alapanyag-ellátója, a hazai táplálkozási szokások formálásban termékválasztékával is szerepet vállaló METRO kereskedelmi áruházlánc is csatlakozott.
A legújabb táplálkozási ajánlások értelmében hetente 25 dkg gombát kéne fogyasztanunk a kedvező élettani hatása miatt. Rengetegféle ízű és zamatú gomba létezik, amelyek mind-mind kiváló alapanyagai lehetnek a különféle fogásoknak. Az áruházlánc friss kínálatában például az elterjedtebb fajták mellett, mint a csiperke, a laska vagy a portobello, az olyan zamatos változatok is megtalálhatók, mint a rókagomba vagy a vargánya. Emellett elérhetők olyan különleges ázsiai gombafajták is, mint például a shimeji, a siitake vagy az enoki gomba, és kapható a fűszerként használatos, gourmet szarvasgomba is, ami akár különleges desszertekhez is felhasználható. A METRO szakértői egy mindenki által könnyen hozzáférhető infografikán foglalták össze a legfontosabb tudnivalókat a gombákról. //
Kapcsolódó cikkeink
A jövő már elkezdődött – Gondolatok az Innovációk napjáról
Hogyan formálják az innovációk a kereskedelem és az élelmiszeripar jövőjét?…
Tovább olvasom >Hogy iszod a kávét, rázva vagy keverve?
Egyre több szín, egyre meglepőbb ízek – még mindig növekszik…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >Zuhanyozni csak pontosan, szépen! – A nap képe
A neten találtuk a képet: egy amerikai szállodában fotózták ezt…
Tovább olvasom >