Munkaerőpiaci problémák megoldása: meghosszabbították a kérdőív kitöltésének határidejét
Szakmai szervezetek kérik segítségét az ágazat munkaerőpiaci problémáinak megoldásában – néhány perc alatt, pár kattintással hozzájárulhat a szakma munkaerőpiaci problémáinak megoldásához.
A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete és az Edutus Egyetem közös GINOP pályázatának középpontjában a munka és magánélet egyensúlyának megteremtését célzó komplex foglalkoztatási programok állnak, ezen belül is az atipikus foglalkoztatás alkalmazásának bővítése a szektorban.
A projekt keretében egy kérdőíves felmérés segítségével szeretnék megismerni a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás ágazatok munkaerőpiacát, különös tekintettel az atipikus foglalkoztatás aktuális helyzetére, valamint feltérképezni munkaadói és munkavállalói oldalról az ezzel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokat és fejlesztési lehetőségeket. Ehhez elkészült egy munkaadói és egy munkavállalói kérdőív, amelyek kitöltésével az olvasóink is hozzá tudnak járulni a projekt kutatási részéhez kapcsolódó munka sikerességéhez.
A munkaadói kérdőívhez tartozik egy adatkérő Excel táblázat is, amely az elmúlt két évre vonatkozó munkaerőpiaci adatok megismerését célozza meg. Kérjük olvasóinkat, hogy lehetőség szerint a Excel táblázatot is töltsék ki. A link megnyitását követően olvashatóak a további iránymutatások.
A felmérés eredményeinek ismeretében módszertani javaslat készíthető az ágazat munkaerőpiaci problémáinak megoldása érdekében.
A munkaadói kérdőív kitöltése kb. 15 percet, a munkavállalói kérdőív pedig kb. 10 percet vesz igénybe. A kitöltés határideje szeptember 30.
Kapcsolódó cikkeink
Újragondolt felszolgálási díjak
A szakmai szervezetek örömmel fogadták az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos…
Tovább olvasom >A szakma legnagyobb ünnepe
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a hagyományokhoz híven idén októberben is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >