Műanyag csomagolás helyett itt a lézeres címkézés
Egyre nagyobb figyelmet és teret nyernek azok a lézere technológiák, amelyekkel közvetlenül a zöldségek és gyümölcsök felületén lehet elhelyezni információkat.
Ilyen a Natural Branding módszere is, amely egyre népszerűbb, amióta mind nagyobb arányban tiltják be a műanyag csomagolást a zöldségek és gyümölcsök esetében.
Franciaország nemrég tiltotta be 30 különböző zöldség- és gyümölcsfajta csomagolását, Spanyolország pedig hasonló törvényt fog hozni 2023-ban.
Az effajta intézkedések teret adnak az olyan cégeknek, mint a Natural Branding. A lézeralapú technológia nem csupán a csomagolásmentesség opcióját biztosítja a zöldség-gyümölcs kategóriában, de lehetővé teszik személyre szabott logók, egyéni ID-k, vagy épp címkék elhelyezését.
Food Ingredients First
Kapcsolódó cikkeink
Kutatás: nem kérnek a műanyag csomagolásból az ételrendelők
Közeledik a műanyag termékeket szabályozó rendelet életbe lépése: július 1-jétől…
Tovább olvasom >Franciaország: tilos műanyagba csomagolni a zöldséget-gyümölcsöt
Franciaországban egy 2022. január 1-től hatályos jogszabály megtiltja a zöldségek…
Tovább olvasom >Nincs többé műanyagcsomagolás a francia zöldségeken és gyümölcsökön
Franciaországban betiltották a műanyag-csomagolást a legtöbb gyümölcs és zöldség esetében.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >