MTÜ: hatezer kilónyi hal fogyott egy nap alatt a Csárdafesztiválon
Hatezer kilogramm hal és félpercenként egy kürtőskalács fogyott a Csárdafesztivál első napján, az adatokról a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szombaton tájékoztatta az MTI-t.
Mint írják, a Szent István-napok egyik legínycsiklandozóbb programja a Csárdafesztivál – A magyar virtus íze és ritmusa a belvárosban, amelynek első napján több mint 45 ezren kóstoltak bele a hazai konyha páratlan ízeibe.
Volt olyan csárda, ahol több mint 6000 kilogramm halból készítettek ételt és az elfogyasztott kürtőskalácsból is bábeli magasságú tornyot lehetett volna építeni – tartalmazza a közlemény.
A Vörösmarty téri rendezvény augusztus 22-ig várja a finomságokra és a magyar muzsikára éhes látogatókat. A rendezvényről további információ a szentistvannap2021.hu oldalon olvasható. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Mutatjuk a Balaton Legjobb Strandja 2024 győztesét
A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb…
Tovább olvasom >MTÜ: huszonötre nőtt a Michelin Guide ajánlást elnyerő hotelek száma Magyarországon
A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely…
Tovább olvasom >Csökkent a tógazdasági haltermelés volumene Magyarországon
A magyarországi tógazdasági haltermelés volumene 2023-ban 19 673 tonna volt,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >