MTÜ: hatezer kilónyi hal fogyott egy nap alatt a Csárdafesztiválon
Hatezer kilogramm hal és félpercenként egy kürtőskalács fogyott a Csárdafesztivál első napján, az adatokról a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szombaton tájékoztatta az MTI-t.
Mint írják, a Szent István-napok egyik legínycsiklandozóbb programja a Csárdafesztivál – A magyar virtus íze és ritmusa a belvárosban, amelynek első napján több mint 45 ezren kóstoltak bele a hazai konyha páratlan ízeibe.
Volt olyan csárda, ahol több mint 6000 kilogramm halból készítettek ételt és az elfogyasztott kürtőskalácsból is bábeli magasságú tornyot lehetett volna építeni – tartalmazza a közlemény.
A Vörösmarty téri rendezvény augusztus 22-ig várja a finomságokra és a magyar muzsikára éhes látogatókat. A rendezvényről további információ a szentistvannap2021.hu oldalon olvasható. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Rekordév a halgazdaságokban – de még mindig kevés halat eszünk
A 2024-es év kiemelkedően sikeres volt a magyar haltermelés számára:…
Tovább olvasom >Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Vendéglátók Ipartestülete
Szerdán került megrendezésre az MVI éves közgyűlése a pesti Vigadóban…
Tovább olvasom >Tízmillió forint összdíjazású pályázatot hirdet Tokaj
Tízmillió forint összdíjazású művészeti pályázatot hirdet Tokaj a világörökségi borvidék…
Tovább olvasom >További cikkeink
III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >Idén is gazdára várnak a Green Pledge védjegyek!
Újra várja a pályázatokat a Green Pledge – a kezdeményezés immár harmadik…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >