Mixelj Riobával!
A koktélok reneszánszát éljük – a divatból ugyan soha nem mentek ki a szemnek és ízlelőbimbóknak egyaránt kellemes mixelt italok, ám a fogyasztóvendégek kísérletező kedvének és élménykeresésének köszönhetően új aranykorukat élik immár a fiatalokat vonzó nyári fesztiválokon is. A fogyasztói kedv növekedése szárnyakat adott a mixerek kreativitásának is, ezért folyamatosan születnek új ízek, miközben a trendekkel is lépést kell tartani.
A koktélok lehetnek alkoholosak, alkoholmentesek, gyömölcsösek, fűszeresek, teával vagy kávéval ízesítettek, jegesek vagy akár forróak, csak a képzelet szab határt – a METRO Nagykereskedelem azonban minden alapanyagot biztosít hozzájuk. A szirup nem hiányozhat a mixerek kelléktárából, hiszen nagyon sok koktél alapját adják – a METRO Rioba saját márkája elképesztően széles ízesített szirup kínálattal rendelkezik az egyszerű nádcukorsziruptól az olyan különlegességekig bezárólag, mint a passiógyümölcs- vagy a zöldbanán-szirup, kifejezetten HoReCa felhasználásra fejlesztve. A szirupok nemcsak a koktélok ízesítésére vethetők be, hanem limonádék és desszertek (sütemények, krémek, fagylaltok) készítésekor is megállják a helyüket. A Rioba szirupok ízvilágát remekül kiegészítik a METRO Chef gyümölcspürék, melyekkel rostot és testességet vihetnek a mixerek az italokba.
Az idei nyár slágerkoktéljai sem nélkülözhetik a minőségi szirupokat: az Aperol Spritz babérjaira törő Hugo Spritz lelke például a bodzaszirup (alapjaként a szintén saját márkás Corner Proseccot ajánlja a METRO); a legújabb őrületként a fiatalok körében taroló carajillo – hideg kávéval ízesített rum vagy likőr – pedig a kávékoktéloknál is jól bevált szirupízekkel (vanília, karamell, mogyoró) bolondítható meg. A koktélok ízvilágát egyre több ázsiai zamat színesíti: a gyömbér, a yuzu és a licsi a Rioba mangósziruppal csodás ízharmóniát adnak, de a kókuszszirup és a zöldbanán szirup is az egzotikus kontinenst idézi. A klasszikus koktélok természetesen továbbra is a koktéllapok élén szerepelnek, de a recepteket nem szentírásként kezelve, némi csavarral kínálják őket: a Cosmopolitant például citrusos szirup helyett áfonyasziruppal, ami a Rioba szirupok egyik közkedvelt tagja.
Kapcsolódó cikkeink
Hogy iszod a kávét, rázva vagy keverve?
Egyre több szín, egyre meglepőbb ízek – még mindig növekszik…
Tovább olvasom >Intelligens italpromóció – A nap képe
Hogy miért kevernek az emberek koktélokat egyre gyakrabban otthon, annak…
Tovább olvasom >További cikkeink
Bemutatkozik a Henkel Magyarország Consumer Brands új vezetője – Maurizio Salvaggio a csapat erejében hisz
Április elsejétől új igazgató, Maurizio Salvaggio vezeti a Henkel Magyarország…
Tovább olvasom >Mantova: Olasz ízorgia, fűszerekkel
A Fratelli Mantova BBQ termékcsalád új szintre emeli a grillezést. Egész évben, akár grillsütő…
Tovább olvasom >Grillszezon a PENNY-ben: még több íz, még nagyobb választék 2025-ben!
Ahogy beköszönt a jó idő, egyre többen gyűlnek össze a…
Tovább olvasom >