Mit eszel, ha nagy leszel?
Az irodai dolgozók többsége a munkahelyén fogyasztja el ebédjét, amit jellemzően otthonról visz magával. Különösen igaz mindez a 18 és 30 év közöttiekre: ennek a korcsoportnak a háromnegyede fogyasztja délben a magával hozott ételeket – derül ki a felnőtt magyar internetezők munkahelyi étkezési szokásairól szóló reprezentatív felmérésből. A Profession.hu és a Wolt Magyarország közös kutatási eredményei szerint az ételrendelések során is a házias ízeket részesítjük előnyben. Némileg emelkedett, tíz százalék azok aránya, akik hét közben vendéglátóhelyen ebédelnek, közel ugyanennyien rendelik ebédjüket házhozszállítással, ami a fővárosiakra jellemzőbb. Huszonhárom százalékuk saját bevallása szerint csak akkor gondol az ebédválasztás kérdésére, amikor megkordul a gyomra.
A kutatás szerint a budapestiek többsége magyaros ételt vagy valamilyen salátát választ, ezt követi az olasz konyha: 40 százalék ugyanis a pizzáért és az olasz tésztákért is rajong. Amíg a vidékieknek csak a harmada, a budapestiek 52 százaléka ügyel arra, hogy rendszeresen fogyasszon salátákat vagy alacsony kalóriatartalmú ételeket. //
Kapcsolódó cikkeink
Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést
A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés…
Tovább olvasom >Digiméter 2024: Digitális felzárkózás helyett visszarendeződés
A Digiméter 2020, 2021 és 2022 után immár negyedik alkalommal…
Tovább olvasom >A jelenlegi munkaerőpiaci helyzet a bővülésre kész vállalatoknak kedvez
Továbbra is aktív munkavállalói jelenlét tapasztalható a hazai munkaerőpiacon. Az…
Tovább olvasom >További cikkeink
MTÜ: hatvanmillió forintos segítség a Hotel Silvanus helyreállításához
Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a…
Tovább olvasom >Szakácsolimpia
A négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban zajlott le…
Tovább olvasom >Meglepő ízibridek – A nap képe
Szeretjük a csokoládét! Sokunk kedvenc chiliszósza pedig az évekkel ezelőtt…
Tovább olvasom >