Mit eszel, ha nagy leszel?
Az irodai dolgozók többsége a munkahelyén fogyasztja el ebédjét, amit jellemzően otthonról visz magával. Különösen igaz mindez a 18 és 30 év közöttiekre: ennek a korcsoportnak a háromnegyede fogyasztja délben a magával hozott ételeket – derül ki a felnőtt magyar internetezők munkahelyi étkezési szokásairól szóló reprezentatív felmérésből. A Profession.hu és a Wolt Magyarország közös kutatási eredményei szerint az ételrendelések során is a házias ízeket részesítjük előnyben. Némileg emelkedett, tíz százalék azok aránya, akik hét közben vendéglátóhelyen ebédelnek, közel ugyanennyien rendelik ebédjüket házhozszállítással, ami a fővárosiakra jellemzőbb. Huszonhárom százalékuk saját bevallása szerint csak akkor gondol az ebédválasztás kérdésére, amikor megkordul a gyomra.
A kutatás szerint a budapestiek többsége magyaros ételt vagy valamilyen salátát választ, ezt követi az olasz konyha: 40 százalék ugyanis a pizzáért és az olasz tésztákért is rajong. Amíg a vidékieknek csak a harmada, a budapestiek 52 százaléka ügyel arra, hogy rendszeresen fogyasszon salátákat vagy alacsony kalóriatartalmú ételeket. //
Kapcsolódó cikkeink
KPMG CEO Outlook 2024: az általános válságállóság megteremtésében rejlik a siker titka
A globális nagyvállalatok vezérigazgatóinak 72 százaléka továbbra is bízik a…
Tovább olvasom >Minden második cég tervez jövőre béremelést, de az ideinél kisebb mértékben
A munkaadók többsége bizakodó a jövő évvel kapcsolatban, gazdasági stabilizálódásra…
Tovább olvasom >Virágzik a használt termékek piaca
A felnőtt magyar lakosság kétharmada vásárolt már használt terméket, elsősorban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az se baj, ha csak édes – A nap képe
Merthogy a méztől ezt várjuk el, de azért vannak, akiknek…
Tovább olvasom >Dugókiszedés a borból – A nap videója
Nem próbáltuk, de jobbnak tűnik, mint a cérnás módszer!
Tovább olvasom >