Mit eszel, ha nagy leszel?

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2018. 11. 20. 12:19

Az irodai dolgozók többsége a munkahelyén fogyasztja el ebédjét, amit jellemzően otthonról visz magával. Különösen igaz mindez a 18 és 30 év közöttiekre: ennek a korcsoportnak a háromnegyede fogyasztja délben a magával hozott ételeket – derül ki a felnőtt magyar internetezők munkahelyi étkezési szokásairól szóló reprezentatív felmérésből. A Profession.hu és a Wolt Magyarország közös kutatási eredményei szerint az ételrendelések során is a házias ízeket részesítjük előnyben. Némileg emelkedett, tíz százalék azok aránya, akik hét közben vendéglátóhelyen ebédelnek, közel ugyanennyien rendelik ebédjüket házhozszállítással, ami a fővárosiakra jellemzőbb. Huszonhárom százalékuk saját bevallása szerint csak akkor gondol az ebédválasztás kérdésére, amikor megkordul a gyomra.

A kutatás szerint a budapestiek többsége magyaros ételt vagy valamilyen salátát választ, ezt követi az olasz konyha: 40 százalék ugyanis a pizzáért és az olasz tésztákért is rajong. Amíg a vidékieknek csak a harmada, a budapestiek 52 százaléka ügyel arra, hogy rendszeresen fogyasszon salátákat vagy alacsony kalóriatartalmú ételeket. //

Kapcsolódó cikkeink