Minőségi termékekkel várta az Auchan a szilvesztert

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 01. 05. 11:31

Az Auchan tapasztalatai szerint a magyarok körében továbbra is a hagyományos ünnepi fogások és italok a legnépszerűbbek, de a szilveszteri asztalra inkább a magasabb minőségű termékeket választják. Az áruházlánc éves pezsgő, illetve bor forgalmának 20 százalékát novemberben és decemberben realizálja, de az év vége adja az Auchannál az éves virsliforgalom ötödét is. A hiedelmek szerint gazdagságot hozó lencse sem hiányozhat a magyarok szilveszteri asztaláról, amit jól mutat, hogy az Auchan áruházakban az éves lencseforgalom felét a szilveszter előtti időszakban értékesítik.

 

Minőségi alkoholos italokat keresnek a vásárlók

Az Auchan vásárlók többsége számára továbbra is pezsgővel és borral teljes az új év köszöntése, de az áruházlátogatók egyre nagyobb hányada keresi a hazai, valamint a nemzetközi termelők prémium minőségű termékeit. Különösen népszerűek a tokaji édes, illetve a szekszárdi és a villányi borok, pezsgők, valamint ezek magas kategóriájú, száraz változatai. Az Auchan szilveszterre több újdonsággal készült például a rozé borok és más tradícionális borváltozatok esetében, megfelelve a vásárlók legexkluzívabb kívánságainak. A legkisebbek számára többféle sajátmárkás, illetve ismert mesefigurákkal díszített alkoholmentes változatokkal kedveskedett az áruházlánc.

Töretlen népszerűségnek örvend a lencse, virsliből pedig a magas hústartalmú a kedvenc

Az Auchan éves virsliforgalmának közel ötöde az év utolsó hónapjaiban realizálódik, de az érdeklődés a két ünnep közötti időszakban tovább erősödik a hagyományos húskészítmény iránt. Akárcsak a borok és a pezsgők esetében, virsliből is a magasabb kategóriájú – magas hústartalmú – termékeket részesítik előnyben a vásárlók. Fontos trend továbbá, hogy az allergén-, glutén-, illetve laktózmentes termékek iránt ugyancsak erősödik az Auchannál a kereslet.

A húsok esetében a szezon slágertermékei közé tartozik a süldő, ebből 2016-ban mintegy 31 ezer kiló fogyott az Auchannál. A magyarok kedvenc szilveszteri fogásai közé tartozik továbbá a pecsenyemalac, amit kimondottan az év végén keresnek a vásárlók. A hiedelmek szerint gazdagságot hozó lencse töretlen népszerűségnek örvend, amit jól mutat, hogy az Auchan áruházak decemberben annyit értékesítenek ebből termékből, mint az egész évben összesen.

A dekoráció is felkerülhetett az Auchan-bevásárlólistára

A szilveszteri dekorációk forgalma ugyan a két ünnep közötti időszakban a legnagyobb, de az Auchan tapasztalatai szerint sokan már karácsony előtt, a nagybevásárlás idején beszerzik a partikellékeket. Az Auchan áruházak választékában egyebek mellett megtalálhatók konfettik, különböző méretben konfettiágyúk, szerpentinek és girlandok. Az áruházlánc továbbá jelentős papírszalvéta, papírtányér és papírpohár készletekkel is készült azok számára, akik szeretnék megspórolni a mosogatást. Azok pedig, akik tűzijátékkal kívánták köszönteni az új évet, 17 Auchan hipermarket parkolójában vásárolhatták meg a kellékeket.

Kapcsolódó cikkeink