Minimalizálható a munkaerőhiány problémája

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 03. 13. 14:31

Több, mint egy éve kapta meg elsőként hazai informatikai vállalkozás az önkiszolgáló pénztárgép megoldására a NAV engedélyét, melyet azóta több élelmiszerlánc is bevezetett, a nemzetközi trendek itthon is beigazolódnak.

A Szintézis ZRt. egy éve kapta meg első hazai informatikai vállalkozásként saját fejlesztésű önkiszolgáló pénztárgép megoldásának NAV engedélyét, 2019. szeptemberében pedig már elérték a 44 telepítést a Príma-láncnál. A Szintézis retail megoldásához kapcsolt önkiszolgáló kasszákat készpénzkezelő és bankkártya elfogadó egységgel, valamint ellenőrző mérleggel szerelték fel, továbbá törzsvásárlói rendszert is képes kezelni.

Lassú kasszazóna, elégedetlen vásárlók

Tudta, hogy egy nemzetközi felmérés során a megkérdezett vásárlók több mint 50%-a a kasszazónában való hosszas várakozást jelölte meg a kereskedelem legnagyobb problémájaként?

Sajnos a kígyózó sorok nem ritkák, amit tovább nehezít a szakképzett munkaerő hiánya. A KSH 2019. II. negyedévi kimutatása 6264 betöltetlen álláspozíciót jelentett csak a kereskedelemben.

Modernizálódnak a vásárlók is

A hazai élelmiszerkereskedelmi statisztikák is jól mutatják, hogy elérkezett az önkiszolgáló kasszák ideje. A Szintézis Zrt. saját felmérése szerint a fővárosi, önkiszolgáló kasszákkal felszerelt üzletek forgalmának 45 %-a érkezik az automata megoldásokból, de van olyan bolt, ahol bizonyos időszakokban ez a szám eléri a 90 %-ot is!

A hagyományos kasszák 35-40 %-os bankkártyás tranzakciószámával szemben az SCO-k (self check out – önkiszolgáló pénztárgép) forgalmának több mint 50 %-át teszi ki a gyors és kényelmes kártyás fizetés.

A fenti számokat is figyelembe véve nincs mire várni, a gyorsuló kasszazóna igénye, a kereskedelmi szakember hiány és a tudatos vásárlók már megkövetelik az önkiszolgáló kasszákat!

Adjon komplex választ a szakképzett munkaerőhiányra, optimalizálja, gyorsítsa a kasszazónát, erősítse a vásárlói lojalitást és növelje a kereskedelmi forgalmát

www.szintezis.hu

Kapcsolódó cikkeink