Minél több helyi terméket a közétkeztetésbe!
A közétkeztetésnek minél nagyobb arányban fel kellene használnia a helyben megtermelt, egészséges mezőgazdasági terményeket; egy Békés megyei tájékoztatón elhangzott az is, hogy az idén hatályba lépett a közétkeztetésről szóló rendelet, amely a 2010-ben indult Mintamenza program harminchét ajánlása közül harmincnégyet előírásként tartalmaz. Ez azért jelentős lépés, mert naponta mintegy kétmillió ember részesül közétkeztetésben.
A Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter által jegyzett rendelet értelmében tilos egyebek mellett szénsavas vagy cukrozott üdítő, valamint magas zsírtartalmú húskészítmény felhasználása. Rögzítették azt is, hogy a közétkeztetésben nem kerülhet az asztalra só- és cukortartó (de külön lehet kérni őket), és előírták, hogy 2020-ig legalább tíz százalékkal csökkenteni kell a napi bevitt só mennyiségét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A nagy élelmiszerláncok többsége nyitva tartja üzleteit december 24-én délig
A nagy élelmiszerláncok többsége nyitva tartja üzleteit december 24-én, a…
Tovább olvasom >Orbán Viktor: Gazdasági fellendülés és történelmi lehetőségek 2025-re
Péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban ismertette a…
Tovább olvasom >Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >