Magazin: Minden téren fejlődés a SPAR-nál

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 06. 09. 07:50

A rendkívüli kihívások ellenére a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. a 2020-as évben is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A kiskereskedelmi áruházlánc forgalma 2019-hez képest 8,7%-kal 738,9 milliárd forintra növekedett, sőt, a munkahelyek száma is bővült. Az év végére több mint 14 ezer fő dolgozott a cégnél.

SPAR logo nagy

A SPAR 2020-ban folytatta saját üzlethálózatának fejlesztését: két új SPAR szupermarket és két City SPAR szupermarket is megnyílt, valamint országszerte tizennégy áruházban került sor felújításra. Megújult a dunaújvárosi INTERSPAR hipermarket is. A vállalat franchise-­modellje, a SPAR partner program 21 eladóhellyel bővült.

Heiszler Gabriella, Spar

Heiszler Gabriella
ügyvezető igazgató
SPAR Magyarország

Valódi sikertörténet lett a SPAR online shop: ma már mintegy 2 millió lakos számára érhető el Magyarországon. A keresletnövekedés miatt a vállalat növelte az online shopban dolgozó kollégái létszámát, és bővítette a kiszállítási idősávokat is. Tavaly pedig újabb helyszínekkel egészült ki a webshop kiszállítási területe.

Szalay Zsolt, SPAR

Szalay Zsolt
ügyvezető igazgató
SPAR Magyarország

2020-ban egy akvizíciót követően Perbálon új telephellyel bővült a Regnum Húsüzem és Oktatóközpont. Az üllői kényelmi termékeket gyártó SPAR enjoy.convenience üzem pedig egyre szélesebb szendvics- és salátakínálattal látja el az üzlethálózat valamennyi egységét.

A SPAR évtizedek óta szívügyének tekinti a saját márkás termékkínálat fejlesztését: 2020-ban a mennyiségi növekedés mellett kiemelten fontos szempont volt a minőségi és a minél nagyobb arányban történő hazai alapanyagok felhasználása. Mára 31 termékcsalád több mint 3600 saját márkás árucikke érhető el az üzletek polcain.

A vállalat számára kiemelten fontos a hazai termékek forgalmazása: az áruházlánc élelmiszer-kereskedelmi forgalmának több mint 90%-a hazai beszállítóktól érkezik. A SPAR stratégiai célja lesz 2021-ben is, hogy ellenőrzött, minél nagyobb arányban magyar alapanyagokból származó, minőségi termékeket forgalmazzon minden árukörben, különösen a frisshús és a húskészítmények szegmensében. Ennek érdekében folyamatosan bővíti a magyarországi beszállítói körét. Emellett a vállalat elkötelezte magát a hazai termelők mellett azzal is, hogy a feltörekvő, piacbevezetés előtt vagy annak környékén álló hazai vállalkozókat karol fel és  támogat. //

 

Kapcsolódó cikkeink