Minden negyedik aludobozt automatában gyűjtenek vissza

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 05. 04. 11:25

Minden negyedik aludobozt automatában gyűjtenek az évente keletkező 300-450 millió darabból Magyarországon, az aludoboz-visszagyűjtő automaták az ország 200 pontján elérhetőek – hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében az automatákat üzemeltető Returpack Kft.

aludoboz

A cég kutatása szerint az automatahasználók 41 százaléka azért választja a szelektív gyűjtésnek ezt a formáját, mert környezettudatosan szeretne élni, 46 százalékukat viszont inkább a dobozokért kapott pénz motiválja.
A felmérés adatai szerint az aludoboz visszagyűjtők 34 százaléka havonta vagy néhány hetente, 23 százalékuk pedig minden héten felkeresi a visszagyűjtő automatákat.
A magyarok az elfogyasztott sörök 60 százalékát aludobozban vásárolják meg, ugyanakkor az aludobozok mindössze 30-50 százalékát gyűjtik vissza szelektíven. Európa legtöbb országában fordított a helyzet: a sörök mindössze 30-40 százalékát vásárolják a fogyasztók aludobozban, és a feleslegessé vált, értékes alumínium 60, egyes országokban 70 százalékát is szelektíven gyűjtik.

Magyarországon ezen a helyzeten igyekszik változtatni a 200 automatából álló aludoboz visszagyűjtő hálózat, ezek elsősorban a szupermarketekben találhatóak – írták. (MTI)

 

Kapcsolódó cikkeink