Michelin-csillagos japán éttermekbe szállít a Pick

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 06. 00:02

Nagy sikerrel zajlik Japánban a hetedik alkalommal megrendezett Magyar Hetek rendezvénysorozat, amelynek egyik főtámogatója immár második éve a PICK SZEGED Zrt.

A Magyar Hetek keretében a kulturális események mellett két tokiói és egy oszakai ötcsillagos szálloda másfél hónapon át kínálja a budapesti Gundel étterem szakácsa által készített menüsort, melyhez a már Japánban is népszerűvé vált mangalica húst és a téliszalámit az idén 140 éves szegedi cég biztosítja.
A szállodákban a Gundel-séfek menüihez a  „magyar Paganiniként” ismertté vált Horváth Gyula prímás és zenekara szolgáltatja a hangulatot, a megnyitó napján pedig Japán egyik legismertebb szumó istállója és versenyzői is ízlelgették a PICK mangalicáját és a Téliszalámiból készített ételeket.
A PICK SZEGED Zrt. tavaly májusban nyitotta tokiói képviseletei irodáját. Az idén márciusban megrendezett Foodex élelmiszeripari kiállítás során a nagyközönség is megismerhette a szegedi cég készítményeit. A PICK termékek immár nemcsak a japán főváros legpatinásabb áruházaiban, a Ginza- és a Sindzsuku-negyedben találhatóak meg, hanem kaphatóak Tokió exkluzív, a híres francia éttermi és útikalauz, a Michelin által csillaggal díjazott éttermeiben is. A PICK szalámi és a mangalica rendszeres szereplői az étkezéskultúrával foglalkozó japán magazinoknak és tévéműsoroknak, a cég japán nyelvű honlapján októbertől pedig magyaros ételekkel foglalkozó blog is olvasható.


Kapcsolódó cikkeink