Michelin-csillagos japán éttermekbe szállít a Pick
Nagy sikerrel zajlik Japánban a hetedik alkalommal megrendezett Magyar Hetek rendezvénysorozat, amelynek egyik főtámogatója immár második éve a PICK SZEGED Zrt.
A Magyar Hetek keretében a kulturális események mellett két tokiói és egy oszakai ötcsillagos szálloda másfél hónapon át kínálja a budapesti Gundel étterem szakácsa által készített menüsort, melyhez a már Japánban is népszerűvé vált mangalica húst és a téliszalámit az idén 140 éves szegedi cég biztosítja.
A szállodákban a Gundel-séfek menüihez a „magyar Paganiniként” ismertté vált Horváth Gyula prímás és zenekara szolgáltatja a hangulatot, a megnyitó napján pedig Japán egyik legismertebb szumó istállója és versenyzői is ízlelgették a PICK mangalicáját és a Téliszalámiból készített ételeket.
A PICK SZEGED Zrt. tavaly májusban nyitotta tokiói képviseletei irodáját. Az idén márciusban megrendezett Foodex élelmiszeripari kiállítás során a nagyközönség is megismerhette a szegedi cég készítményeit. A PICK termékek immár nemcsak a japán főváros legpatinásabb áruházaiban, a Ginza- és a Sindzsuku-negyedben találhatóak meg, hanem kaphatóak Tokió exkluzív, a híres francia éttermi és útikalauz, a Michelin által csillaggal díjazott éttermeiben is. A PICK szalámi és a mangalica rendszeres szereplői az étkezéskultúrával foglalkozó japán magazinoknak és tévéműsoroknak, a cég japán nyelvű honlapján októbertől pedig magyaros ételekkel foglalkozó blog is olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek,…
Tovább olvasom >Komoly turisztikai növekedés előtt áll Budapest, különösen konferenciaturizmus terén
A Budapesti turizmus jövőbeli növekedése kétszámjegyű mértékű lehet, ha a…
Tovább olvasom >9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >