Michelin csillagok fénye a magyar fejlesztésű egészséges terméken

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 06. 15. 10:30
Újabb Superior Taste Award-dal, azaz a kiemelkedő ízért járó nagydíjjal ismerte el a magyar rostitalt a brüsszeli International Taste Institute. Az egészségtudatos táplálkozást támogató hazai fejlesztésű activé FiberShake másodszor vállalta a megmérettetést a 15 európai ország gasztronómiai társaságait képviselő, 250 főből álló, nemzetközileg elismert szakembereket tömörítő zsűrije előtt.

Michelin csillagos séfek és világhírű sommelier-ek ismerték el szakmai díjjal a magyar fejlesztésű activé FiberShake csokoládés ízvariációját

Superior Taste Award-ot öt szempontból álló, komplex elemzést követően ítéli oda a brüsszeli székhelyű International Taste Institute kiemelkedő gasztronómiai szakemberekből álló zsűrije, melyben idén is helyet kapott több Michelin-csillagos étterem séfje, elismert sommelier-k és Bocuse d’Or versenyek győztesei is.

Az activé FiberShake rostitalának gasztronómiai sikerei jelzik, hogy nem kell a kulináris élményekről lemondania az egészséges táplálkozásra törekvőknek.  A napi ajánlott rostszükséglet 1/3-át biztosító rost shake-et többször ismerték már el nemzetközi díjjal: egészségmegőrzést támogató hatásáért nyert a legjobb egészséges ital kategóriában a londoni Nemzetközi Élelmiszer Innovációs Díjazáson 2021-ben, valamint 2022-ben Superior Taste Award díjjal értékelték a sós-karamellás íz variációját.Az élelmiszeripar egyik legrangosabb díját az International Taste Institute – a Michelin Guide-hoz hasonlóan – azért indította útjára, hogy kiemelkedő szakemberek értékítéletével járuljon hozzá az egyre magasabb gasztronómiai színvonalhoz. Míg a Michelin csillagok az éttermi minőséget fémjelzik, addig a Superior Taste Award csillagai a készen kapható élelmiszerek és italok terén mutatják a kiválóságot. A 250 fős zsűri tagjai összesen 86 Michelin csillaggal rendelkeznek.

 „Az activé FiberShake fejlesztésekor az volt a célunk, hogy úgy kínáljunk a vevőinknek egészséges és gyorsan elkészíthető táplálékot, hogy ugyanakkor gourmet ízélményben részesülhessenek a fogyasztáskor.  Nem könnyű feladat a magas rosttartalom mellett a kulináris szempontok érvényesítése.  A nemzetközi kiválóságokból álló zsűri véleménye megerősítette, hogy elértük célunkat.”

– mondta Vadász Bálint, az activé FiberShake-et létrehozó fiatal vállalkozó.

Az ízletes, rostgazdag élelmiszer megalkotását a megfelelő rostfogyasztás egészségügyi   jelentőségét bizonyító tudományos felismerések motiválták.  A mai kor embere az egészség megőrzéséhez javasolt napi legalább 30 grammnyi élelmirost mennyiségnek általában csupán kétharmadát fogyasztja el. Részben erre vezethető vissza az emésztőrendszeri panaszok és krónikus anyagcsere-betegségek egyre gyakoribbá válása.

Erre a problémára nyújt megoldást az activé FiberShake. A pillanatok alatt elkészíthető, természetes összetevőkből álló termék kétféle rost kombinációjával fedezi a minimálisan ajánlott napi rostbevitel egyharmadát. Támogatja a bélflóra egyensúlyát, hozzájárulva az egészség megőrzéshez. Rövid távon is tapasztalható emésztést segítő hatása.

Kapcsolódó cikkeink