Mi is az a mise en place?
A hatékony főzés francia művészete a mise en place, azt jelenti, mindent a helyére tenni. Ugyanakkor sokkal több a konyhai rendnél: egyfajta átfogó szemlélet, amely a folyamatok optimalizálását, gördülékennyé tételét segíti.
A konyhák általában helyszűkében vannak, sokszor zsúfolt és legtöbbször kreativitást igényel az optimalizálásuk – pedig a hatékony munkához elengedhetetlen a jól kihasznált tér. A bejárat/kijárat mellé mindig érdemes szemetest, illetve kézmosó állomást tenni. Kéztörléshez és felitatáshoz minden állomáshoz hasznos a papírtörlőt helyezése, amit akár falra szerelhető, akár hordozható adagolóban érdemes védeni a párától, gőztől, elkülöníteni a konyhai alapanyagoktól. Az adagolókat szemmagasságba helyezzük a felhasználás logikus sorrendjében, így még inkább rutinná válhat alkalmazásuk.
A Tork megújult ReflexTM törlőpapírrendszere maximálisan támogatja a konyhai folyamatok gördülékenységét. Falra szerelhető és hordozható adagoló kéz- és felülettisztításra ajánlott. A laponkénti adagolású ReflexTM használatával 37%-kal csökkenthető a felhasználás, ergonomikus, mert forgó adagoló fejével könnyen téphető bármely irányból, egyszerűen utántölthető, kifogyásjelzője pedig jelzi, ha szükséges a feltöltés. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Így csökkenthetik négy lépésben a cégek higiéniai karbonlábnyomukat
Okos megoldásokkal a cégek csökkenthetik a hulladék mennyiségét, mérsékelhetik ökolábnyomukat,…
Tovább olvasom >Nemcsak a hulladékot csökkentik, időt is megtakarítanak a belső mag nélküli toalettpapírok
Megkönnyíti az épületfenntartók és létesítménymenedzserek életét, hogy egyetlen, belső mag…
Tovább olvasom >Új kutatás-fejlesztési központot hoz létre a svéd Essity
A svéd Essity új higiéniai papírtermékekre szakosodó kutatás-fejlesztési központba invesztál…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >