Mi a titka a Huncut Szilva Hercegnek, a 2022-es Magyarország Tortájának? (x)
Ismét Debic termékekkel készült Magyarország Tortája: a Huncut Szilva Herceg fantázianevű sütemény eredeti receptjébe Debic 32%-os tejszín és Debic Tradicionális vaj is került. A nagykőrösi Vanília & Gelarto cukrászát, Karikó Orsolyát kérdeztük a torta készítésének körülményeiről.
Hogyan állt össze a Huncut Szilva Herceg receptje?
Összeségében 1,5-2 évig dolgoztam ezen a tortán. Gyermekkorom óta nagyon szeretem a szilvát. A dédnagymamám üstben főzte az udvaron a házi szilvalekvárt, amiből aztán édesanyám hókiflit sütött. Imádom, imádtam! Amikor Magyarország tortájára gondoltam, az otthonom ízeit kerestem, és számomra ez mindig a szilva volt. Aztán feltettem a kérdést, hogy mit is tudnék ehhez elképzelni? Forraltboros ízvilágot, törökmogyoróval! Szeretem a magyar borokat, és szerettem volna nagyobb tiszteletet kivívni nekik.
Melyek a fő szempontok, amikor alapanyagot választ egy-egy süteményhez?
Figyelembe veszem az árat, a hazai alapanyagokat részesítem előnyben, emellett a minőséget, a kiszerelést is nézem. Fontosnak tartom, hogy olyan termékeket használjak, amelyeket szeretnek a vendégek, ugyanakkor különlegesek is, és felkeltik a kíváncsiságot.
A Huncut Szilva Hercegben Debic 32%-os tejszín és Debic Tradicionális vaj is található. Miért szereti ezeket az alapanyagokat?
Gyakran dolgozunk Debic tejszínnel és vajjal. A Debic 32%-os tejszínével lágy textúrát és a finom, selymes ízeket tudok előidézni. Igazi minőségi alapanyag ez, nem véletlenül választottam. Könnyű hatékonyan és szépen dolgozni a Debic termékekkel, kézre állnak a palackok, egyszerű nyitni őket, és cseppmentesen záródnak, ami szintén nagy segítség egy cukrásznak. Szeretem az ízüket, és tökéletes a kiszerelés is.
Ismer és használ más Debic termékeket is?
Igen, rendszeresen. Például a Debic tejszínhab sprayt kávékészítéshez. Rendszeresen próbálgatunk más Debic termékeket is, mert igazi professzionális alapanyagok, folyamatosan és könnyen beszerezhetők. Én azt szeretném, ha a cukrász szakma a minőség irányába mozdulna el. Mindennek az alapját pedig az olyan minőségi alapanyagok jelentik, mint például a Debic tejszín és vaj.
Kóstoljátok meg a Huncut Szilva Herceget, és válasszátok ti is a Debic minőségi alapanyagait a legkülönlegesebb alkotásokhoz! (x)
Kapcsolódó cikkeink
A kukorica és a téli alma termésátlaga is megduplázódott
Az október 8-i tárgyidőpontra vonatkozó operatív jelentések adatai alapján a…
Tovább olvasom >Közepesnél gyengébb szilvatermésre számíthatunk idén
A KSH adatai szerint Magyarországon 7 ezer hektárról 34,9 ezer…
Tovább olvasom >Kihívásokkal teli a szilvaszezon, kérdéses, lesz-e elég lekvár
Az időjárási körülmények nem teljesen előnyösek a szilvatermesztés számára. A…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője
Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a…
Tovább olvasom >Friss kutatás: a magyarok közel fele nem használ fényvédő krémet, ráadásul a déli órákban sem kerülik a napfényt
Egy friss, reprezentatív kutatás szerint a magyar lakosság mindössze 8…
Tovább olvasom >