Mi a titka a Huncut Szilva Hercegnek, a 2022-es Magyarország Tortájának? (x)
Ismét Debic termékekkel készült Magyarország Tortája: a Huncut Szilva Herceg fantázianevű sütemény eredeti receptjébe Debic 32%-os tejszín és Debic Tradicionális vaj is került. A nagykőrösi Vanília & Gelarto cukrászát, Karikó Orsolyát kérdeztük a torta készítésének körülményeiről.
Hogyan állt össze a Huncut Szilva Herceg receptje?
Összeségében 1,5-2 évig dolgoztam ezen a tortán. Gyermekkorom óta nagyon szeretem a szilvát. A dédnagymamám üstben főzte az udvaron a házi szilvalekvárt, amiből aztán édesanyám hókiflit sütött. Imádom, imádtam! Amikor Magyarország tortájára gondoltam, az otthonom ízeit kerestem, és számomra ez mindig a szilva volt. Aztán feltettem a kérdést, hogy mit is tudnék ehhez elképzelni? Forraltboros ízvilágot, törökmogyoróval! Szeretem a magyar borokat, és szerettem volna nagyobb tiszteletet kivívni nekik.
Melyek a fő szempontok, amikor alapanyagot választ egy-egy süteményhez?
Figyelembe veszem az árat, a hazai alapanyagokat részesítem előnyben, emellett a minőséget, a kiszerelést is nézem. Fontosnak tartom, hogy olyan termékeket használjak, amelyeket szeretnek a vendégek, ugyanakkor különlegesek is, és felkeltik a kíváncsiságot.
A Huncut Szilva Hercegben Debic 32%-os tejszín és Debic Tradicionális vaj is található. Miért szereti ezeket az alapanyagokat?
Gyakran dolgozunk Debic tejszínnel és vajjal. A Debic 32%-os tejszínével lágy textúrát és a finom, selymes ízeket tudok előidézni. Igazi minőségi alapanyag ez, nem véletlenül választottam. Könnyű hatékonyan és szépen dolgozni a Debic termékekkel, kézre állnak a palackok, egyszerű nyitni őket, és cseppmentesen záródnak, ami szintén nagy segítség egy cukrásznak. Szeretem az ízüket, és tökéletes a kiszerelés is.
Ismer és használ más Debic termékeket is?
Igen, rendszeresen. Például a Debic tejszínhab sprayt kávékészítéshez. Rendszeresen próbálgatunk más Debic termékeket is, mert igazi professzionális alapanyagok, folyamatosan és könnyen beszerezhetők. Én azt szeretném, ha a cukrász szakma a minőség irányába mozdulna el. Mindennek az alapját pedig az olyan minőségi alapanyagok jelentik, mint például a Debic tejszín és vaj.
Kóstoljátok meg a Huncut Szilva Herceget, és válasszátok ti is a Debic minőségi alapanyagait a legkülönlegesebb alkotásokhoz! (x)
Kapcsolódó cikkeink
A szilva helyzete Magyarországon: csökkenő termőterületek és kihívások a feldolgozóiparban
A szilva, amely világszerte népszerű gyümölcs, Magyarországon is jelentős múlttal…
Tovább olvasom >Szilva fajtabemutató: a termőhelyválasztás és a szakmai tudás jelentősége a hazai szilvatermesztésben
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Agrár- és…
Tovább olvasom >Változékony időjárás és korai betakarítás határozza meg az idei szilvaszezont
Az idei évben a szilvatermés mennyisége a korábbi évekhez képest…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Liptai Zsolt lett az év bortermelője
A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2024 elismerését…
Tovább olvasom >Tippek a bankkártyás csalások elkerülésére az ünnepi forgatagban
A karácsonyi időszak a vásárlás öröméről szól, ám ilyenkor a…
Tovább olvasom >