Mi a titka a Huncut Szilva Hercegnek, a 2022-es Magyarország Tortájának? (x)

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 09. 23. 04:09

Ismét Debic termékekkel készült Magyarország Tortája: a Huncut Szilva Herceg fantázianevű sütemény eredeti receptjébe Debic 32%-os tejszín és Debic Tradicionális vaj is került. A nagykőrösi Vanília & Gelarto cukrászát, Karikó Orsolyát kérdeztük a torta készítésének körülményeiről.

Karikó Orsolya

Hogyan állt össze a Huncut Szilva Herceg receptje?

Összeségében 1,5-2 évig dolgoztam ezen a tortán. Gyermekkorom óta nagyon szeretem a szilvát. A dédnagymamám üstben főzte az udvaron a házi szilvalekvárt, amiből aztán édesanyám hókiflit sütött. Imádom, imádtam! Amikor Magyarország tortájára gondoltam, az otthonom ízeit kerestem, és számomra ez mindig a szilva volt. Aztán feltettem a kérdést, hogy mit is tudnék ehhez elképzelni? Forraltboros ízvilágot, törökmogyoróval! Szeretem a magyar borokat, és szerettem volna nagyobb tiszteletet kivívni nekik.

Melyek a fő szempontok, amikor alapanyagot választ egy-egy süteményhez?

Figyelembe veszem az árat, a hazai alapanyagokat részesítem előnyben, emellett a minőséget, a kiszerelést is nézem. Fontosnak tartom, hogy olyan termékeket használjak, amelyeket szeretnek a vendégek, ugyanakkor különlegesek is, és felkeltik a kíváncsiságot.

A Huncut Szilva Hercegben Debic 32%-os tejszín és Debic Tradicionális vaj is található. Miért szereti ezeket az alapanyagokat?

Gyakran dolgozunk Debic tejszínnel és vajjal. A Debic 32%-os tejszínével lágy textúrát és a finom, selymes ízeket tudok előidézni. Igazi minőségi alapanyag ez, nem véletlenül választottam. Könnyű hatékonyan és szépen dolgozni a Debic termékekkel, kézre állnak a palackok, egyszerű nyitni őket, és cseppmentesen záródnak, ami szintén nagy segítség egy cukrásznak. Szeretem az ízüket, és tökéletes a kiszerelés is.

Ismer és használ más Debic termékeket is?

Igen, rendszeresen. Például a Debic tejszínhab sprayt kávékészítéshez. Rendszeresen próbálgatunk más Debic termékeket is, mert igazi professzionális alapanyagok, folyamatosan és könnyen beszerezhetők. Én azt szeretném, ha a cukrász szakma a minőség irányába mozdulna el. Mindennek az alapját pedig az olyan minőségi alapanyagok jelentik, mint például a Debic tejszín és vaj.

Kóstoljátok meg a Huncut Szilva Herceget, és válasszátok ti is a Debic minőségi alapanyagait a legkülönlegesebb alkotásokhoz! (x)

 

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek