Mi a bioélelmiszerek realitása a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerüléséért indított aláírásgyűjtése fontos kérdéseket vet fel – de a szakma szerint a kezdeményezés egyelőre több sebből vérzik. A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) szerint bár a cél elismerésre méltó, azonban a hazai biotermelés jelenlegi volumene, feldolgozottsági szintje és logisztikai háttérhiányai nem teszik lehetővé a bioélelmiszerek tömeges bevezetését.

Forradalom helyett tudatos építkezésre van szükség
A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható.
A közétkeztetésben napi szinten 1,5 millió adag étel készül szigorú élelmiszer-biztonsági előírások mentén. A bio beszállítások koordinálása ma még megoldhatatlan. A KÖZSZÖV ugyanakkor aktívan részt vesz a megoldáskeresésben: az idei KÖSZ szakácsversenyen már kötelező bioalapanyag is szerepel. A szakmai párbeszéd tehát zajlik – de forradalom helyett tudatos, lépésről lépésre történő építkezésre van szükség.
Kapcsolódó cikkeink
Túl szigorú a digitális innovációkra vonatkozó szabályozás?
Felszólította a Német Kereskedelmi Szövetség (HDE) az új német kormányt,…
Tovább olvasom >Egyre profibban koktélozunk
A POPAI Magyarország havi találkozói keretében márciusban a Coca-Cola HBC…
Tovább olvasom >A KÖZSZÖV első 25 éve
Megalapításának 25. évfordulóját ünnepli idén a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos…
Tovább olvasom >További cikkeink
Prémium szolgáltatás a próbafülkében – A nap képe
Kipróbálhatod, hogy néz ki a választott holmi különböző fényviszonyok között.
Tovább olvasom >Joe, ugye nem sörözöl? – A nap videója
Dehogy, drágám, ez csak tea! A videóért katt a képre!…
Tovább olvasom >