Mi a bioélelmiszerek realitása a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerüléséért indított aláírásgyűjtése fontos kérdéseket vet fel – de a szakma szerint a kezdeményezés egyelőre több sebből vérzik. A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) szerint bár a cél elismerésre méltó, azonban a hazai biotermelés jelenlegi volumene, feldolgozottsági szintje és logisztikai háttérhiányai nem teszik lehetővé a bioélelmiszerek tömeges bevezetését.

Forradalom helyett tudatos építkezésre van szükség
A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható.
A közétkeztetésben napi szinten 1,5 millió adag étel készül szigorú élelmiszer-biztonsági előírások mentén. A bio beszállítások koordinálása ma még megoldhatatlan. A KÖZSZÖV ugyanakkor aktívan részt vesz a megoldáskeresésben: az idei KÖSZ szakácsversenyen már kötelező bioalapanyag is szerepel. A szakmai párbeszéd tehát zajlik – de forradalom helyett tudatos, lépésről lépésre történő építkezésre van szükség.
Kapcsolódó cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >Promóció 2025: egyszerűség, adat, élmény
A Promóciók napjának nyitóelőadását Barna Tamás, a Republic Group tulajdonos-ügyvezetője…
Tovább olvasom >A kereskedelem tartotta magát a munkáltatói vonzerő terén – A bizonytalan gazdasági helyzet ártott az FMCG megítélésének
A kihívásokkal teli időszakból a Coca-Cola és a MediaMarkt jött…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fontos megmutatni a vallásturisztikai helyszíneket, ezért indult el a Peregrinus platform
Magyarország kormánya fontosnak tartja megmutatni Székelyföld vallásturisztikai helyszíneit, és anyagi…
Tovább olvasom >Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz Erdélybe
Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói…
Tovább olvasom >Nők étterme
Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére…
Tovább olvasom >