Mézzel helyettesítenék a tartósítószert

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 09. 09. 00:00

A Kraft kutatói által kifejlesztett eljárás során a salátaöntetekbe antioxidánsokban gazdag mézet tettek, s ezzel természetes módon oldódott meg a tartósítás és az édesítés kérdése is.

A kutatók különböző
típusú mézekkel kísérleteztek,
céljuk az volt, hogy a méz segítségével
a mesterséges tartósítószereket (EDTA és
BHA) helyettesítésék. Az élelmiszeripari
óriás és az Illioniosi Egyetem kutatóiból
álló csoport tudományos eredményeiket
publikálják az amerikai Journal of Agricultural and
Food Chemistry című szaklapban.

Világviszonylatban Kína
számít a legnagyobb méztermelőnek, piaci
részesedése csaknem 40%, őt követi az Egyesült
Államok, Argentína és Ukrajna.  

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek