A METRO standján piacoztak a Bocuse-döntős séfek
Lezajlott a HUNGEXPO Magyarország szervezésében az év legrangosabb élelmiszer-és vendéglátóipari szakkiállítása, ami idén otthont adott a méltán híres Bocuse d’Or hazai döntőjének is. A verseny egyik fő attrakciójaként kiderült, hogy milyen alapanyagokból készítik a döntős séfek a versenyfogásokat. Az előző évekhez hasonlóan, most is a METRO kínálatából választották ki a mesterszakácsok a szükséges hozzávalókat. A nagykereskedelmi üzletlánc évtizedek óta a HoReCa szektor kiemelt partnere.
Termékkínálatával a Bocuse d’Or szintű csúcsgasztronómiai kívánalmaknak is eleget tud tenni, hiszen ezeknek az elvárásoknak is megfelel mindaz, amivel nap mint nap találkozhatnak vásárlók az áruházakban. A résztvevő séfek, Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Pohner Ádám, Veres István és Volenter István fél órán keresztül válogathattak a majdnem 1000 négyzetméternyi stand erre kijelölt piacterén. Az izgalmas piacozáson kívül fény derült az eddig titokban tartott zöldségalapanyagokra is. A sorsolás szerint a metélőhagyma és a zöldborsó lesz az, amit a séfek felhasználhatnak a majd versenyfogások készítésnél.
A METRO egyébként nem csak a zöldség és gyümölcs alapanyagokkal támogatja a döntőre készülő séfeket. A 30-féle édesvízi és 70-féle tengeri halról, valamint 25-féle húsfajtájáról ismert vállalat ezúttal minőségi borjúhúsokat biztosít a versenyzőknek.
Kapcsolódó cikkeink
Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Candy – 80 éve a jövőt inspirálja, most új korszakot nyit
A Candy, az olasz tradicionális háztartásigép-márka idén ünnepli fennállásának 80.…
Tovább olvasom >A magyar torma virágzik – mégis nehéz helyzetben vannak a termelők
Bár 2024-ben tovább nőtt a magyar tormaexport volumene, és a…
Tovább olvasom >Erős Pistás pogácsával rukkolt elő az Univer és a Lipóti Pékség
Omlós, mégis nagy erő van benne, egyesíti a túrós-tejfölös könnyedséget…
Tovább olvasom >