Melegebb jégkrémhűtőkkel csökkentené a kibocsátást az Unilever
Az Unilever két kísérleti projektjében is melegebb jégkrémhűtőket tesztel az energiahasználat és az üvegházhatásúgáz-kibocsátás 20%–30%-os csökkentése érdekében. A kísérlet a Re/genT tanulmánya és a cég K+F csapata által készített laboratóriumi tanulmányokon alapul.
A most Németországban és jövőre Indonéziában indított kísérletek során a cég jégkrémjeinek terméktulajdonságait és a –12 fokon működő jégkrémhűtők energiafogyasztását vizsgálja valós körülmények között. Az iparági sztenderd a hűtőkre vonatkozóan jelenleg –18 fok, amelynek széles körű mérséklését várja a cég egy esetleges siker esetén.
Kapcsolódó cikkeink
Évente 35 billió euróra kárt okoz az éghajlatváltozás
Az éghajlatváltozás hatásait kutató potsdami PIK Intézet (PIK) tanulmánya szerint…
Tovább olvasom >Az Unileverrel lépett a fullfilment piacra a Waberer’s Csoport
Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi…
Tovább olvasom >Leválasztja jégkrém-üzletágát az Unilever
A spin-offal párhuzamosan az Unilever „termelékenységi programot” jelentett be, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyarországon évente mintegy kétmillió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik
Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára…
Tovább olvasom >„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Több mint 200 üzlettel bővül a Rossmann
Üzlethálózatának bővítésére és modernizálására több száz millió eurót fordít az…
Tovább olvasom >