Melba étterem

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 02. 05. 08:00

Az angyalföldi Duna-part Vizafogónak elkeresztelt részén szép csendben kisvárosi méretű lakópark nőtt ki a földből. A városrészhez még jachtkikötőt is építettek a beruházók, az elegáns épületek és a hajók közé pedig különleges épület került. A hatalmas üvegablakokkal határolt, háromszintes egységben létrehozott étterem belsőépítészeti kialakítása igényességet és átgondoltságot tükröz. Az uralkodó színek a fehér, a fekete és a barna árnyalatai, a tervező kitűnően ötvözte a szögletes és lekerekített formákat, a természetes fa és az ipari krómozások együtt európai léptékkel mérve is különleges hatást eredményezett.
Az ételválasztékban békésen megfér egymás mellett a házi marhahúsleves és az új-zélandi báránygerinc, az arábiai joghurtos uborkaleves és a tandoori csirkemell, a klasszikus borjúpörkölt és a kókuszos thai csirkeleves. A borválasztékban a hazai nagyágyúk: Bock, Gere, Gál, Günzer és a többiek, nem véletlen, hogy a Melba hamar az üzleti szféra és a minőségre vágyó kozmopolita rétegek kedvelt étterme lett – minden különösebb reklám nélkül. Ám téved, aki azt gondolná, egyszerű földi halandó be sem teheti ide a lábát, hiszen a 890 forintos heti menü nem csak a kiváltságosok számára elérhető színvonal.

Budapest XIII., Meder u. 9.
Konyhafőnök: Bíró Péter
Tervező: Kövessy Szabolcs

Kapcsolódó cikkeink