Egészséges élelmiszer az iskolákban

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 06. 08:09

Új eszközök a közös iskolai főzésekhez, sportszerek a tornaterembe, frissített egészségterv a tanáriba. Mindez azokból a pénzdíjakból valósulhat meg, amelyet a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány pályázatának győztes tanári karai nyertek el. A pályázatot az általános iskolai egészségfejlesztéssel foglalkozó pedagógusok számára az Alapítvány által szervezett első országos konferencián hirdette meg Dr. Béres József. A felhívás célja az volt, hogy elismerjék azokat a tanári közösségeket, amelyek tagjai jó példával járnak a gyermekek előtt, ha az egészségtudatosságról van szó. A beérkezett pályaművek bizonyították: e tekintetben több ezer tanár jelest érdemel!

„A gyermekeink testi, lelki és szociális jólétének megteremtéséhez elengedhetetlen, hogy azok a felnőttek – például a pedagógusok -, akik viselkedését mintaként követik a diákok, mit, mikor és hogyan tesznek az egészségük megőrzésének érdekében. Ezért szeretnénk ráirányítani a figyelmet azokra a példaértékű pedagógus közösségekre, akik lelkes egészséghívők.” – mondta dr. Béres József, a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány életre hívója.

Kertészné Magyaródi Szilvia, a pályázaton első helyen végzett, móri Szent Erzsébet Római Katolikus Iskola tanárnője így nyilatkozott: „A 18 fős tantestületünk célja, hogy az egészséggel kapcsolatos információk ne csak egy-egy egészségnapon jelenjenek meg a gyermekek számára, hanem átszőjék a mindennapjaikat.” Ennek szellemében a tanári kar fele aktív sportoló, szinte mindegyikük a reformétkezés híve, gyógynövény-szakkört szerveznek, és hitvallásuk, hogy a lelki egészség a testivel egyenrangú. Nyereményükből az iskolai konyha berendezésére és fejlesztésére költenek, ahol a diákok és tanárok rendszeresen készítenek közösen egészséges ételeket.

Kapcsolódó cikkeink