Megvannak az Év fagylaltja 2020 verseny győztesei
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2020-ban rendhagyó módon rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt.

A kézműves kategóriában 43 fagylalt nevezett
A verseny célja idén is a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése volt, valamint, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, és igényt támasszon a fogyasztóban az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.
Az eredetileg május végére tervezett esemény fesztivál jelleggel idén nem volt megrendezhető, ezért régiós elődöntők után – ahol kész fagylaltokkal kellett indulni – az Ipartestület székházában tartották meg a döntőt, amikor a tanműhelyben kellett helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek.
Az Év Fagylaltja versenyre idén a kézműves kategóriában 43 fagylalt nevezett, mellettük a fagylalt alapanyag gyártók, forgalmazók kategóriájában 19 fagylalt mérette meg magát. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.
A döntőbe a kézműves kategóriában 13 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük.
A győztesek
„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye
Ebben a kategóriában olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.
Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Passió-karamell – Dobó Norbert , Füredi Fagyizó – Balatonfüred

A győztes Dobó Norbert a kupával – Selmeczi László és Erdélyi Balázs, az ipartestület társelnökei között
Ezüstérem: Törökmézes vanília – Dobó Norbert, Füredi Fagyizó – Balatonfüred
Bronzérem: Modena Kincse – Koncz Andrea, Sissi Kézműves Fagyizó – Gödöllő
Bronzérem: Zöldcitrom egy csipetnyi mentával – Somogyi Renáta, Bringatanya Fagyizó, Somogyi Fagylaltműhely, Gyenesdiás
„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye
Aranyérem: Ropogós pisztácia sorbet – Gácsi Zoltán (Goodwill Kft. – Nagytarcsa)
Ezüstérem: Yuzu-mangó-karamell – Kálmán Regina (m-Gel Hungary Kft. – Budapest)
Bronzérem: Cseresznyés brownie – Magyar Zoltán (König-Units Kft. – Üllő)
Kapcsolódó cikkeink
Cukrász Szakmai Nap 2025
A Magyar Cukrász Ipartestület május 5-én tartotta meg hagyományos tavaszi…
Tovább olvasom >Olaszországban növekedés előtt áll a kézműves fagylaltpiac
A várakozások szerint 4%-kal nőhet a kézműves fagylalt értékesítése Olaszországban…
Tovább olvasom >Esős idő ellenére sokan voltak a Magyar Fagylalt Napján
Május 8-án országszerte kígyózó sorok és boldog vendégek jelezték, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI: Mit jelent nekünk a külföldi turista?
Az elmúlt tizenöt évben komolyan megnőtt a turizmus szerepe Magyarországon.…
Tovább olvasom >Nem változott az euróövezet gazdasági teljesítménye júniusban
Siófok vezeti a Szallas.hu 2025-ös nyári időszakra szóló belföldi foglalási…
Tovább olvasom >Az egyszerűsített egyszerűsítése
Kovács László, az MVI elnöke több szakmai szervezet (Turisztikai és…
Tovább olvasom >