Megválik belgiumi üzleteitől a Delhaize

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 10. 09:33

A belga Delhaize üzletlánc bejelentette, hogy valamennyi belgiumi üzletét független franchise-vállalkozóknak kívánja átadni. A lépéssel a vállalat célja nyereségesebbé válni a jelenlegi erős versenykörnyezetben.

A szakszervezetekkel folytatott megbeszélésen a Delhaize bejelentette, hogy a működési költségek csökkentése és a nagyobb rugalmasság biztosítása érdekében le kívánja választani mind a 128 belgiumi szupermarketét. A tervek 15.000 alkalmazott bérét és munkakörülményeit érinthetik, de – a kiskereskedő szerint – a foglalkoztatásra nem lesz hatással, mivel az összes áruházi alkalmazott átkerül az új független üzemeltetőkhöz.

A változás befolyással lesz a központi irodai pozíciókra is, hiszen ezek némelyike megszűnhet, de konkrétumok e kérdésről még nem állnak rendelkezésre. Az átállás lépésről lépésre történik majd, a szakszervezetekkel való tájékoztatást és konzultációt követően. Minden üzlet megtartja a Delhaize márkanevet. A Luxemburgi Nagyhercegségben található üzleteket nem érinti a művelet.

Retail Detail

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink