Megválik a Danone a marcali túrórudiüzemtől

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 01. 00:03

A Danone Kft. eladja marcali túrórudiüzemét a Csányi Sándor tulajdonában levő Sole-Mizo Zrt.-nek. Konkrét döntés novemberben várható, amikor az egyeztetések és a hatósági eljárások befejeződnek, beleértve a versenyhivatal jóváhagyását.

Az új tulajdonos a tervezett megállapodás szerint vállalja, hogy növeli a termelést és legalább két évig az üzem minden dolgozóját megtartja.
A Danone folytatja egyik kiemelt márkaterméke, a Milka Super Rudi forgalmazását és reklámozását, amelyet továbbra is a marcali üzem gyárt – mondta el a Napi Gazdaságnak Kiss Beáta, a Danone Kft. vállalati külső kapcsolatok igazgatója.
A Sole-Mizo kizárólag Marcaliban fogja gyártani túrórudi termékeit. A tervek szerint egy új gyártósort is telepít, amellyel megkétszerezi a termelést és várhatóan 20 százalékkal növeli a dolgozók számát. A túrórudikat 1982 óta gyártó üzemben jelenleg közel hetven főt foglalkoztatnak.
A marcali üzem eladása nem érinti a Danone Kft. másik magyarországi üzemének, a joghurtot előállító budapesti egységnek a  működtetését – írja a napi.hu.


Kapcsolódó cikkeink