Megszünteti két növényi alapú tejitalának gyártását a Danone US
Azért született döntés a Silk Nextmilk és a So Delicious Wondermilk gyártásának leállításáról, mert az alternatív kategória eladásai négy egymást követő évnyi növekedést követően 2023-ban visszaestek.
A cikk a Trade magazin 2024/5. lapszámában olvasható.
Az élelmiszeripari óriás célja 2021-ben az volt, hogy megfelelő ízű és textúrájú italt kínáljon azoknak a tejfogyasztóknak, akik megfelelő alternatíva híján szándékuk ellenére nem tudtak növényi tejre váltani.
A Danone felhívta ugyanakkor a figyelmet az új Silk Protein mandulatejre, amelynek fehérjetartalma megegyezik egy pohár tejével, és körülbelül feleannyi cukrot, valamint 50%-kal több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej.
A vállalat nem nyilatkozott arról, hogy a Silk Nextmilk és a So Delicious Wondermilk miért került le az üzletek polcairól, vagy hogy valójában mikor szűnt meg a forgalmazásuk, bár a hírek szerint a termékek még 2024 elején is láthatók voltak a boltokban. //
Kapcsolódó cikkeink
Prebiotikus üdítővel újít a Pepsi az USA-ban
Az egészségtudatos fogyasztók igényeire válaszul a PepsiCo idén ősszel online,…
Tovább olvasom >Korán indult idén az iskolai bevásárlás az Egyesült Államokban
A back-to-school vásárlások idén szokatlanul korán kezdődtek az Egyesült Államokban…
Tovább olvasom >A növényi táplálkozással ismerkedtek a Radnóti diákjai
A NÉGYOSZ tavaly novemberben indult OkosFehérje programja újabb állomásához érkezett:…
Tovább olvasom >További cikkeink
Júliusban a GKI konjunktúra indexe enyhén csökkent
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >A mai nappal feléljük a Föld erőforrásait, és ebben már vaskosan benne van valami, amire nem is gondolunk
Július 24-én van idén a globális Ovreshoot Day, vagyis a…
Tovább olvasom >Megállíthatatlanul drágul a kenyér – és vele együtt minden a pékségből
A kenyér a magyar családok asztalának alapdarabja, mégis egyre kevesebben…
Tovább olvasom >