Megszünteti két növényi alapú tejitalának gyártását a Danone US
Azért született döntés a Silk Nextmilk és a So Delicious Wondermilk gyártásának leállításáról, mert az alternatív kategória eladásai négy egymást követő évnyi növekedést követően 2023-ban visszaestek.
A cikk a Trade magazin 2024/5. lapszámában olvasható.
Az élelmiszeripari óriás célja 2021-ben az volt, hogy megfelelő ízű és textúrájú italt kínáljon azoknak a tejfogyasztóknak, akik megfelelő alternatíva híján szándékuk ellenére nem tudtak növényi tejre váltani.
A Danone felhívta ugyanakkor a figyelmet az új Silk Protein mandulatejre, amelynek fehérjetartalma megegyezik egy pohár tejével, és körülbelül feleannyi cukrot, valamint 50%-kal több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej.
A vállalat nem nyilatkozott arról, hogy a Silk Nextmilk és a So Delicious Wondermilk miért került le az üzletek polcairól, vagy hogy valójában mikor szűnt meg a forgalmazásuk, bár a hírek szerint a termékek még 2024 elején is láthatók voltak a boltokban. //
Kapcsolódó cikkeink
Résztulajdont vásárol a Molson Coors a Fever-Tree-ben
A Molson Coors 8,5%-os részesedést szerez a brit Fever-Tree-ben egy…
Tovább olvasom >Várakozások az USA-ban
Az amerikai Nation’s Restaurant News november eleji cikkében azt taglalta,…
Tovább olvasom >Franciaország: használhatók a húskészítmény-megnevezések a növényi alapú élelmiszerekre
A francia Legfelsőbb Bíróság döntése értelmében a növényi alapú húshelyettesítők…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatósági trendek: mire figyeljünk 2025-ben?
2025-ben is erőteljes növekedés várható a vállalati zöld hitelek piacán,…
Tovább olvasom >Erős márkák, erős Magyarország: a Nemzetgazdasági Minisztérium aktívan támogatja a hazai vállalkozások márkaépítési törekvéseit
A hazai vállalkozások versenyképességet támogató adórendszer, a tisztességes kereskedelmi gyakorlatok,…
Tovább olvasom >GKI elemzés: A gazdasági kiszolgáltatottságról mi magunk is tehetünk
A kormány 2025-ös „repülőrajtjához” szükség lenne az export felfutására (a…
Tovább olvasom >