Megszünteti két növényi alapú tejitalának gyártását a Danone US
Azért született döntés a Silk Nextmilk és a So Delicious Wondermilk gyártásának leállításáról, mert az alternatív kategória eladásai négy egymást követő évnyi növekedést követően 2023-ban visszaestek.
A cikk a Trade magazin 2024/5. lapszámában olvasható.
Az élelmiszeripari óriás célja 2021-ben az volt, hogy megfelelő ízű és textúrájú italt kínáljon azoknak a tejfogyasztóknak, akik megfelelő alternatíva híján szándékuk ellenére nem tudtak növényi tejre váltani.
A Danone felhívta ugyanakkor a figyelmet az új Silk Protein mandulatejre, amelynek fehérjetartalma megegyezik egy pohár tejével, és körülbelül feleannyi cukrot, valamint 50%-kal több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej.
A vállalat nem nyilatkozott arról, hogy a Silk Nextmilk és a So Delicious Wondermilk miért került le az üzletek polcairól, vagy hogy valójában mikor szűnt meg a forgalmazásuk, bár a hírek szerint a termékek még 2024 elején is láthatók voltak a boltokban. //
Kapcsolódó cikkeink
Új energiaitalokkal bővíti kínálatát a Starbucks az USA-ban
A világ legnagyobb kávézólánca, a Starbucks új energiaital-termékcsaláddal erősít az…
Tovább olvasom >Átszervezi a németországi gyártást a Danone
A francia Danone „Renew Danone” programjának keretében átalakítja gyártási struktúráját,…
Tovább olvasom >Brit zabra vált az Alpro az Egyesült Királyságban
A Danone növényi alapú márkája, az Alpro többmillió fontot költ…
Tovább olvasom >További cikkeink
Komoly átalakulásban a magyar tésztapiac
A szokások változása alapjaiban formálják át a magyar tésztapiacot –…
Tovább olvasom >Magyar Édességgyártók Szövetsége: stagnáló piacon egyensúlyoz a magyar édesipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és…
Tovább olvasom >Linamar és Gallicoop vezeti továbbra is a Békés vármegyei TOP100 vállalati listát
Továbbra is a Linamar Hungary Zrt. és a Gallicoop Zrt.…
Tovább olvasom >