Megszünteti két növényi alapú tejitalának gyártását a Danone US
Azért született döntés a Silk Nextmilk és a So Delicious Wondermilk gyártásának leállításáról, mert az alternatív kategória eladásai négy egymást követő évnyi növekedést követően 2023-ban visszaestek.
A cikk a Trade magazin 2024/5. lapszámában olvasható.
Az élelmiszeripari óriás célja 2021-ben az volt, hogy megfelelő ízű és textúrájú italt kínáljon azoknak a tejfogyasztóknak, akik megfelelő alternatíva híján szándékuk ellenére nem tudtak növényi tejre váltani.
A Danone felhívta ugyanakkor a figyelmet az új Silk Protein mandulatejre, amelynek fehérjetartalma megegyezik egy pohár tejével, és körülbelül feleannyi cukrot, valamint 50%-kal több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej.
A vállalat nem nyilatkozott arról, hogy a Silk Nextmilk és a So Delicious Wondermilk miért került le az üzletek polcairól, vagy hogy valójában mikor szűnt meg a forgalmazásuk, bár a hírek szerint a termékek még 2024 elején is láthatók voltak a boltokban. //
Kapcsolódó cikkeink
Íz és minőség nélkül nem maradnak versenyben a növényi alapú márkák
Ian Hepburn, a Flora Food Group marketingigazgatója arra figyelmeztetett egy…
Tovább olvasom >A Veganuár™ 2025 kiemelt élelmiszerlánc-partnere a Lidl volt
Csatlakozott a Lidl Magyarország a Veganuár™ 2025 kezdeményezéshez, mely arra…
Tovább olvasom >Önmelegítő, növényi alapú ételdoboz nyert innovációs díjat
Az ausztrál Royal Melbourne Institute of Technology és a holland…
Tovább olvasom >További cikkeink
Milyen hatása lehet az árrésstopnak? Lesz miből fizetni a dolgozói béreket?
A kormány bejelentése szerint március közepétől harminc alapvető élelmiszer árrése…
Tovább olvasom >Így változik a boltok árrésse most, hogy a kormány döntött
A kormány bejelentése szerint harminc alapvető élelmiszer árrését korlátozzák, miután…
Tovább olvasom >Felvásárolta a myPOS az IQOM-ot, elősegítve a digitális fizetési innováció terjedését
Az IQOM, a digitális fizetési megoldások egyik vezető magyarországi szolgáltatója…
Tovább olvasom >