Megnyitja kapuit a Chocofacture Csokoládé Szalon

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 09. 14. 11:29

2017. szeptember 12-én tartotta megnyitó ünnepségét a Kende utcai Chocofacture kézműves csokoládézó. A bolt neve már ismerősen hangozhat, ugyanis Vasmatics József cukrászmester már évekkel ezelőtt létrehozta műhelyét, most viszont egy teljesen új alapokra helyezett kézműves csokoládézót nyitott.

A Chocofacture számos lehetőséget kínál a boltba látogatók számára, mivel egyaránt vásárolhatnak egyedi készítésű és ízű csokoládét, ihatnak egy kávét vagy éppen egy workshop keretében elsajátíthatják a csokoládégyártás fortélyait is. Továbbá, végig kísérhetik a csokoládékészítés fázisait, megismerve az összetevőket, egy látványműhely keretein belül.


A rendezvényen képviseltette magát többek között Csernus László 11. kerületi képviselő, aki biztató
szavaival sok sikert kívánt a műhely dolgozóinak. Jelen volt még Dr. Mandel Katalin a Franchise Szövetség főtitkára, valamint Oláh Anikó Adrienn a Magyar Telekom képviseletében. A főtitkár asszony kiemelte, hogy a Chocofacture az első olyan csokiműhely, amely belépett Magyarországon a Franchise Szövetségbe és kidolgozta franchise üzleti modelljét, melyet Magyarországon és a világ összes országában folyamatosan szeretne értékesíteni. A Magyar Telekom képviselője pedig mesélt az immár több éve tartó, gyümölcsöző együttműködésről. Az ünnepi szalagot az imént említett vendégek, illetve Vasmatics József műhelyvezető vágták el.
A megnyitón résztvevők műhelytitkok szemtanúi lehettek, illetve elkészíthették saját csokoládéjukat is.
A rendezvény egy pezsgős koccintással zárult.
Arról, hogy az újonnan megnyílt kézműves csokoládézó miért egyedi és különleges, arról a műhely
vezetője, Vasmatics József az alábbiakat mondta el:
„Alapjáraton, mi csokoládégyárosok nagyon kevesen vagyunk, akik a szakmából érkeznek. Én cukrászmester vagyok és talán egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányan vannak azok a kollégák, akik szintén rendelkeznek cukrász végzettséggel. A Chocofacture-ről fontosnak tartom elmondani, hogy kimondottan egyedi csokoládékat gyártunk. Bárki számára létrehozzuk azt, amit igazából megálmodott. Ez lehet akár íz, minta vagy forma. Ebből kifolyólag volt számos felkérésem már nagy cégektől, hogy készítsek számukra egyedi bonbonokat. Valamint, lehetőséget kínálunk minden olyan hétköznapi embernek, aki érdekelt a csokoládékészítésben vagy csak akár fogyasztásban, hogy egy workshop keretein belül megtanulja azt,
mit is jelent valójában a csokoládé. Hogy számomra mit jelent? Már a becenevem is elárulja, ami nem más: Csokis Marci. “
A 11. kerületi Chocofacture kézműves csokoládézó vár minden kedves látogatót, hétfőtől péntekig.

Kapcsolódó cikkeink