Megnyílt a SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2024. 03. 05. 08:59

A magyar agrárium lenyomata a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA szakkiállítás – mondta dr. Nagy István Agrárminiszter Közép-Kelet Európa legjelentősebb élelmiszer-ipari és HoReCa eseményének megnyitóján.

Jó hangulat, illusztris vendégek – remekül kezdődött az idei nagyrendezvény a kiállítás egyik legnagyobb standján – képünkön Dr. Nagy István agrárminiszter és a vendéglátó Hermann Zsuzsanna, a Trade Magazin ügyvezető-főszerkesztője

Tegnap egnyílt a SIRHA nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás a Hungexpón. A rendezvényen 300 kiállító 30 ezer négyzetméteren várja a szakmai érdeklődőket.

A SIRHA Budapest az iparági trendeket folyamatosan követő nemzetközi rendezvényként kínál lehetőséget a szakembereknek többek között arra, hogy megvitassák és megosszák legjobb gyakorlataikat és innovációikat az energiahatékonyság és fenntarthatóság terén.

Már az első nap délelőttjén nagy számban érkeztek a látogatókA SIRHA Budapest az üzletkötés lehetőségét nyújtó találkozási pont, az aktuális trendek közvetítője, ugyanakkor változatos programokat kínáló esemény, ahol a látogatók nemcsak az időszerű kérdésekkel foglalkozó szakmai fórumokon vehetnek részt, de betekintést nyerhetnek a szakács- és cukrászversenyek világába is.

A megnyitó kezdetén Ganczer Gábor, a Hungexpo  vezérigazgatója köszöntette a megjelenteket.

Beszédében Dr. Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy az élelmiszeripar az egyik leginnovatívabb és társadalmi változásokra leggyorsabban reagáló ágazat. Csak a kiváló alapanyagokat előállító mezőgazdaság és a fejlődő élelmiszeripar együttműködésével lehet jó minőségű élelmiszerekkel ellátni a magyar családokat. gjelentősebb élelmiszer-ipari és HoReCa eseményének.

Történelmi mértékű forrásokat fordítanak az ágazat megerősítésére, fejlesztésére

A miniszter kitért arra, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv várható változtatásai is terítéken vannak, így folyamatban van a tejitalok és a kecskesajt, valamint a kávé- és cikória-kivonatok szabályozása; a húskészítmények és egyes előkészített húsokról szóló előírás módosítása; a malomipari termékekről és a száraztésztákról szóló irányelvek előírássá alakítása is. Hamarosan megkezdődik a tejföl szabályozásának szigorítása, továbbá az édesipari, illetve a sütőipari termékek előírásának módosítása. A Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság várhatóan az év második felében dönt a sör, az ecet, az étolajok, a gyümölcsborok és a szörpök szabályozásának felülvizsgálatáról

Dr. Nagy István a megnyitó után megtekintette a versenyterületet, majd strandlátogatásra indult.

Hermann Zsuzsanna körbevezette a Trade magazin Future Store standján a misztert

SIRHA Budapest 2024 – első nap

Kapcsolódó cikkeink