Megnyílt a REWE első 100%-ban növényi alapú élelmiszerüzlete Berlinben
Megnyílt a német REWE első tisztán növényi alapú szupermarketje Berlinben, amely több mint 2700 vegán terméket kínál.
Ez az első vegán üzlet a REWE Csoport portfoliójában, amely több mint 3800 boltot üzemeltet, és a biozöldségektől kezdve a sajtokon át a húsokig mindent kínál.
A REWE Csoport operatív igazgatója, Peter Maly kijelentette:
– A REWE voll pflanzlich üzlettel megmutatjuk, hogy milyen változatos és széles a vegán termékek választéka. Az élelmiszer-kereskedelemben vegán úttörőként már jónéhányszor kaptunk elismerést, és bátorítólag hat ránk a vásárlóink részéről érkező pozitív visszhang is.
A normál REWE üzletek általában akár 1400 vegán terméket is kínálnak, a tejalternatívák és a friss kényelmi termékek különösen népszerűek a vásárlók körében.
A berlini Friedrichshain kerületben, a Warschauer Brückén található vegán üzlet 212 négyzetméteres eladótérrel rendelkezik.
Az üzletben a kiskereskedő saját márkás termékei kaphatók a REWE Bio + vegán, REWE Bio, REWE Beste Wahl és Vivess márkák alatt.
A választékban többek között zabitalok, füstölt tofu és a REWE Bio + vegán falafel golyók is megtalálhatóak.
A vállalat a Rügenwalder, az Oatly és az Alpro termékeit is kínálja, de a választékban helyet kaptak más vállalatok, így a Not Guilty biominősített édességei, mártásai és szószai, valamint a Greenforce vegán fasírtja és köttbullarja (húsgombóc) is.
Az üzletben egy fagylaltgép is található, így a vásárlók megkóstolhatják a lágy növényi alapú fagylaltot.
A vásárlók a három önkiszolgáló pénztárgép segítségével maguk szkennelhetik be a megvásárolni kívánt termékeket.
A „Scan&Go” szolgáltatás pedig lehetővé teszi, hogy a vásárlók a polcok között haladva manuálisan vagy okostelefonnal olvassák be a kosárba kerülő élelmiszereket.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Start-up-ba invesztál a német Weleda
A tanúsítvánnyal rendelkező natúrkozmetikumok és antropozófiai gyógyszerek forgalmazása terén globális…
Tovább olvasom >A növényi alapú innovációkra ösztönzőleg hat a fermentáció, a regionális ízek és az árparitás
Bár a növényi alapú ágazat eddig is jelentős sikereket ért…
Tovább olvasom >Áfareformot javasolnak szakértők a megfizethetőbb, egészségesebb és fenntarthatóbb élelmiszerekért
Az Oxford Martin School és az Environmental Change Institute kutatói…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy Márton: A kiskereskedelmi forgalom bővülése 4-5 százalékos sávban van jelenleg
Az idei a gazdasági áttörés éve, 2025 második felében már…
Tovább olvasom >Az élelmiszeripar értékesítési árai 6,1 százalékkal emelkedtek
2025 februárjában az ipari termelői árak átlagosan 8,2 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >Emelkednek a reálbérek, nő a bizalom, emelkedik a kiskereskedelmi forgalom
Januárban folytatódott a bérek dinamikus emelkedése, állapította meg a legfrissebb…
Tovább olvasom >