Megnyílt a Nemzetközi Idenforgalmi Börze

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 11. 00:07

Berlinben szerdán megnyílt a világ legnagyobb idegenforgalmi szakvására. A résztvevők között van – immár hagyományosan – Magyarország is.

A német főváros  44-ik alkalommal ad otthont a Nemzetközi Idegenforgalmi Börzének (ITB), amelyen 187 ország több mint 11 ezer kiállítója van jelen. A vasárnapig nyitva tartó kiállításra mintegy 200 ezer vendéget várnak.
A szervezők reményei szerint a vásár lendületet ad az ágazat fejlődésének, amelyet az elmúlt időszakban a nemzetközi gazdasági válság következtében visszaesés jellemzett. A vendégország idén Törökország, amely a szakemberek szerint idegenforgalmi szempontból meglehetősen jól állta a gazdasági válság megpróbáltatásait. Értesülések szerint az ország turisztikai adottságai mellett mindenekelőtt kulturális kötődéseit kívánja hangsúlyozni, különös tekintettel arra, hogy Isztambul városa a németországi Essen és Pécs mellett Európa egyik kulturális fővárosa az idén. Töretlen idegenforgalmi népszerűségét jelzi, hogy tavaly egyedül Németországból 4,5 millióan töltötték szabadságukat Törökországban.
Magyarország a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében az elmúlt évekhez hasonlóan egy több mint 300 négyzetméteres standon van jelen. Az ország szinte teljes turisztikai spektruma bemutatkozik a rendezvényen. A szervezők  ugyanakkor különös súlyt helyeznek Pécs, mint európai kulturális főváros bemutatására, továbbá az egészségturizmusra. Magyarországon ugyanis 2011 az egészségügyi turizmus éve lesz.
A vásár első három napja hagyományosan szakmai nap, míg a nagyközönség számára a kiállítás a hét végén tart nyitva.
Szakértők arra számítanak, hogy az idei idegenforgalmi börze vázolja a válságból való kilábalás útjait, a nemzetközi turizmus jövőbeni fő irányait, és több más ágazat mellett hitet tesz a környezetvédelemhez való hozzájárulás mellett – kötli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink