Megnyerte a csokinyuszi-pert a Lindt&Sprüngli

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 10. 04. 15:23

A Lindt & Sprüngli fóliába csomagolt csokoládé nyuszija a másolatokkal szemben védelmet érdemel – mondta ki a svájci legfelsőbb bíróság a minap, és egyben elrendelte, hogy a Lidl tartózkodjon a hasonló termék árusításától Svájcban, a megmaradt készleteket pedig semmisítse meg.

A Lindt által becsatolt felmérések azt mutatják, hogy a márkával fémjelzett húsvéti csokinyuszik közismertek – jelezte a Szövetségi Bíróság hozzátéve, hogy – a két termék a egymással összetéveszthető még akkor is, ha némi eltérés van közöttük. A döntés egy tavaly a Lindt ellen ítélő svájci kereskedelmi bírósági határozatot ír felül.

A bíróság szerint a Lidl-készletek megsemmisítésének elrendelése arányos, különösen, hogy az nem magának a csokoládénak a megsemmisítését írja elő.

A svájci prémium csokoládékat gyártó Lindt az elmúlt években számtalan bírósági csatát vívott legkelendőbb termékeinek védelmében.

Bár a globális csokoládépiacon a növekedés az utóbbi időben lelassult, a Lindt&Sprüngli a piacnál jobban teljesített, mert a vásárlók hajlandók a cég prémium termékeiért és a megjelenő újdonságaiért többet fizetni.

 

ESM

Kapcsolódó cikkeink