Megkapta a forgalmazási engedélyt a Szintézis online pénztárgépe is

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 17. 12:10

A Szintézis Informatikai Zrt. NOVATEK gyártmányú online adatkapcsolatra képes pénztárgépe is megkapta a forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól. Jól gondolkoztak azok a boltosok, akik halogatták a megrendelést, a piac dinamikusan bővül, az árak lefelé tendálnak, a kezdeti 170 ezer Ft + ÁFA után már jóval olcsóbb pénztárgépek is a piacra kerültek.

online kassza fejlec_keskeny_tamogatasos2

Nagyon rövid idő alatt kell lecserélni több százezer pénztárgépet, és erre nincs túl sok gyártó és forgalmazó. Így a finanszírozás kulcskérdés, mivel a gyártás és szállítás között viszonylag hosszú idő telik el.

A felhasználók oldaláról is rövid a határidő, gondoljunk csak bele, mekkora kihívás egy nagyobb láncnál lecserélni a pénztárgépeket, az újat beüzemelni, újra beoktatni. Ezen kívül természetesen a felhasználóknak ez plusz költséget is jelent, mivel a jelenlegi kasszájuk helyett újat kell vásárolniuk.

A Szintézis NOVATEK pénztárgép ára jelenleg 128 ezer Ft + ÁFA. A jogosultak természetesen ebből az összegből levonhatják az akár 50 ezer Ft-os állami támogatást. A piacon biztosan lesz jobb áron is online kassza, de mi inkább a minőségre törekedtünk. Továbbá szeptember 30-ig történő megrendelés esetén egy évig 20 % kedvezményt adunk a NOVATEK pénztárgép szalag árából.

A NOVATEK gépünk használható árbeütögetős és vonalkódos módban is, 10 ezer PLU-t tud kezelni, akkumulátor van benne vészhelyzetre. Így egy olyan megoldást biztosítunk elérhető áron, amely bővíthető a későbbiekben, akár a Szintézis által fejlesztett trafik, éttermi vagy készletvezető rendszerhez is csatlakoztatható. A bolt, bolthálózat méretétől függően különböző megoldásaink vannak, és ehhez többféle online kasszatípust tudunk jelenleg ajánlani.

A nagyobb bolthálózatok esetén ajánljuk a Szintézis Zrt. által fejlesztett intelligens kasszarendszereket, amelyek egyébként rendelkeznek elektronikus naplóval, melyek a jogszabály szerint 2013. december 31-ig használhatóak. Ezeket az AEE egység beszerelésével a későbbiekben online kasszarendszerekké alakítjuk.

Az online NOVATEK gépeinket pedig ajánljuk olyan üzleteknek, akiknél eddig is hagyományos pénztárgép volt, és nem szándékoznak érintőképernyős POS rendszerre váltani.

A NOVATEK pénztárgép enterprise verziója egy olyan opcionális extra szolgáltatást tud biztosítani, amelynek segítségével androidos vagy Iphone készülékünkkel távolról rácsatlakozhatunk a pénztárgépre, és egy mobil alkalmazás segítségéve a napi forgalmakat a tulajdonosok megnézhetik. Tudtommal ilyen a piacon hagyományos gépre még nem működik.

Természetesen országos lefedettségű szerviz szolgáltatásunk, van, ügyfélszolgálatot működtetünk partnereinknek, és szaktanácsadást is biztosítunk egy hot-line vonalon keresztül az 50 ezer Ft-os támogatás igényléséhez.

Jelenleg türelmi időt kaptak az augusztus 31-ig átállásra kötelezett kereskedők a megfelelő pénztárgépek beszerzésére: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember elsejétől 30-áig csak azt ellenőrzi, hogy az üzembehelyezési kódot igényelték-e az adóhatóságtól a kereskedők.

További információk: www.szintezis.hu/onlinekassza.

Kapcsolódó cikkeink