Meghatározták az elektronikus cigaretta forgalomba hozatalának díját

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 04. 11:03

Elektronikus cigarettát november elejétől 475 000 forint igazgatási szolgáltatási díj megfizetésével lehet csak forgalomba hozni Magyarországon, a díjat márkanevenként, illetve hatáserősségenként kell megfizetni – tartalmazza az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) rendelete, amely a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg.

e-cigarettaAz emberi erőforrások minisztere – a nemzetgazdasági miniszterrel egyetértésben – szabályozta az elektronikus cigaretta, az utántöltő flakon és a dohányzást imitáló elektronikus eszköz forgalomba hozatalának és az ezzel kapcsolatos változások bejelentésére vonatkozó igazgatási szolgáltatási díjakat.
A díjat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI) a Magyar Államkincstárnál vezetett számlájára kell befizetni. A díj az OGYÉI bevétele, amelyet nyilvántartásában elkülönítetten kezeli.
A bejelentés visszavonása vagy elutasítása esetén a befizetett díjat az OGYÉI nem téríti vissza – tartalmazza a rendelet.
A rendelet meghatározza az utántöltő flakon és a dohányzást imitáló elektronikus eszközök forgalomba hozatalával kapcsolatos bejelentések igazgatási szolgáltatási díjait is, ezek megegyeznek az elektronikus cigarettáéval.
A forgalomba hozatallal kapcsolatos változás bejelentésekor márkanevenként és hatáserősségenként 306 000 forintot kell fizetni a különféle termékek után.
A rendelet november elején lép hatályba. (MTI)


Kapcsolódó cikkeink