Megfőzték a Kárpát-medence lekvárját
Kétpón, a lekvárfőző fesztiválon elkészítették a Kárpát-medence lekvárját, amihez a határon túlról (Őrvidék, Felvidék, Kárpátalja, Erdély és Vajdaság) valamint az ország több településéről hozták a szilvát.
A gyümölcsöket egy üstbe öntötték és közel nyolc órán át, folyamatosan kavargatva főzték lekvárrá. (MTI)
MTI Fotó: Mészáros János
Kapcsolódó cikkeink
Új forgalmazási előírásokat hagyott jóvá az EU a „reggeli irányelvek” keretében
Új forgalmazási előírásokról állapodott meg az EU a mézre, a…
Tovább olvasom >Az EP változtatna a méz, a gyümölcslé és a lekvár címkézésén
Az Európai Parlament keddi plenáris ülése állásfoglalást fogadott el, amelyben…
Tovább olvasom >A hazai lekvárgyártás jövőjéről gondolkodik a svájci Hero Group
A vállalat a lenzburgi gyár dolgozóival egyeztet. A Hero Group…
Tovább olvasom >
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >Idén is gazdára várnak a Green Pledge védjegyek!
Újra várja a pályázatokat a Green Pledge – a kezdeményezés immár harmadik…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >