Megfőzték a Kárpát-medence lekvárját
Kétpón, a lekvárfőző fesztiválon elkészítették a Kárpát-medence lekvárját, amihez a határon túlról (Őrvidék, Felvidék, Kárpátalja, Erdély és Vajdaság) valamint az ország több településéről hozták a szilvát.
A gyümölcsöket egy üstbe öntötték és közel nyolc órán át, folyamatosan kavargatva főzték lekvárrá. (MTI)
MTI Fotó: Mészáros János
Kapcsolódó cikkeink
Új forgalmazási előírásokat hagyott jóvá az EU a „reggeli irányelvek” keretében
Új forgalmazási előírásokról állapodott meg az EU a mézre, a…
Tovább olvasom >Az EP változtatna a méz, a gyümölcslé és a lekvár címkézésén
Az Európai Parlament keddi plenáris ülése állásfoglalást fogadott el, amelyben…
Tovább olvasom >A hazai lekvárgyártás jövőjéről gondolkodik a svájci Hero Group
A vállalat a lenzburgi gyár dolgozóival egyeztet. A Hero Group…
Tovább olvasom >További cikkeink
Idén is megfizethető áron kaphatók a legnépszerűbb termékek a Szent István Napon
2025-ben is gazdag étel- és italkínálat fogadja az érdeklődőket a…
Tovább olvasom >Már több mint 930 szakembert ajánlottak a Signature 40 2025-ös kiírására
Minden eddiginél aktívabb ajánlási időszakot jelentett a Signature Platform: eddig…
Tovább olvasom >Véget ért a II. Ifjúsági PET Kupa
2025. július 20. és 25. között második alkalommal szervezte meg…
Tovább olvasom >