Megfőzték a Kárpát-medence lekvárját
Kétpón, a lekvárfőző fesztiválon elkészítették a Kárpát-medence lekvárját, amihez a határon túlról (Őrvidék, Felvidék, Kárpátalja, Erdély és Vajdaság) valamint az ország több településéről hozták a szilvát.
A gyümölcsöket egy üstbe öntötték és közel nyolc órán át, folyamatosan kavargatva főzték lekvárrá. (MTI)

MTI Fotó: Mészáros János
Kapcsolódó cikkeink
Új forgalmazási előírásokat hagyott jóvá az EU a „reggeli irányelvek” keretében
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az EP változtatna a méz, a gyümölcslé és a lekvár címkézésén
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A hazai lekvárgyártás jövőjéről gondolkodik a svájci Hero Group
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egyetlen nap kellett, hogy a vegánok ne tűnjenek többé hippiknek – ilyen volt a Vegan Summit Budapest
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Alimentaria+Hostelco 2026: rekord nemzetközi részvétel várható Barcelonában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Budapest ad otthont Európa legnagyobb közlekedéskutatási eseményének – érkezik a Transport Research Arena 2026
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
