Megérkezett Magyarországra az alkoholmentes Peroni Nastro Azzurro

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 03. 24. 10:22

Mostantól az olasz életérzés magyarországi kedvelőinek sem kell kompromisszumot kötniük, ha tudatos életmódjuk részeként alkoholmentes opciót keresnek: hozzánk is megérkezett az ikonikus Peroni márka alkoholmentes változata.

Alkoholmentes verzió

 A tudatos életmód térnyerésével az alkoholmentes sörökre is egyre nagyobb az igény. Az elkövetkezendő 5 évben 8%-os növekedési ráta várható az alkoholmentes sörök piacán, és egyre dinamikusabban növekszik. 2030-ig várhatóan eléri globálisan a 35 milliárd dollár piaci értéket*.

Ez a folyamat természetesen nem csorbíthat a sörök élvezeti értékén: a minőségi alapanyagokra, a szigorú gyártási folyamatokra és a prémium végtermékre fókuszáló gyártók kiemelt hangsúlyt fektetnek arra, hogy az alkohol elhagyása ne csökkentse a sörök nyújtotta ízélményt. Mindez nem véletlen, ugyanis kutatások bizonyítják, hogy a fogyasztók elvárják, hogy alkoholmentes sörük íze és külleme is a lehető legjobban hasonlítson kedvenc alkoholos sörükére.

Egyrészt azért, hogy ennek a fogyasztói igénynek eleget tegyünk, másrészt pedig azért, hogy 0.0%-os alkoholtartalom mellett is szinte tökéletesen meg tudjuk valósítani a Peroni Nastro Azzurro ízprofilját, jelentős technológiai fejlesztéseket tett a vállalatcsoport. A ‘dealkoholizáló’ folyamatnak köszönhetően képesek vagyunk ugyanazokat a hozzávalókat és eredeti receptet használni, mint amit az alkoholos Peroninál, beleértve a változatlan alsóerjesztésű lagerélesztőt. A termékfejlesztés sikerességét pedig az bizonyítja, hogy a terméktesztelésen a megkérdezettek 90%-a egyetértett abban, hogy a Peroni 0.0% ízélménye megegyezik az anyamárkáéval**” 

– mondta Hruska Rita, a Dreher Sörgyárak nemzetközi márkákért felelős marketingmenedzsere.

A Peroni Nastro Azzurro alkoholmentes változata Magyarországon is izgalmas választás lehet azoknak, akik tudatos életmódjuk részeként alkoholmentes opciót keresnek. A Peroni Nastro Azzurro 0.0% termékkel akkor is teljes mértékben meg tudjuk élni a pillanatot, amikor az alkalom vagy a kontextus alkoholmentes sört kíván meg.

Ez nem az alkohol elhagyásáról szól, hanem a szabadságról és a választás lehetőségéről

– tette hozzá Hruska Rita. Az olasz lager alkoholmentes változata már itthon is megtalálható a boltok polcain.

Kapcsolódó cikkeink